Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На столичній Троєщині горіла багатоповерхівка

12 листопада 2014, 23:00
Дата ефіру/події: Середа, 12 листопада 23:00

У столиці триває сезон пожеж у багатоповерхівках. Цього разу зайнялося на Троєщині - чадним газом ледь не потруїлися жінка та хлопчик. Їх ушпиталено. Загалом, вогонь пошкодив 5 квартир.

З вікон валить густий чорний дим, з усіх кутків до будинку збігаються люди - це початок пожежі в будинку на вулиці Данькевича. На 17-му поверсі загорілася кухня. За лічені хвилини сюди з'їжджається більше 10-ти пожежних машин. 

- По прибуттю було встановлено, що з вікна 17 поверху йде дим, негайно наші підрозділи почали гасити, час від початку до локалізації хвилин 15.

Усіх людей з квартир поряд евакуйовують. Хворого нерухомого хлопчика виносять з будинку місцеві мешканці й міліція.

Олександр Куліш, мешканець м. Києва:

- Ребенок с заболеванием ДЦП, я взломал замок, залетаем - там ребенок спит в кроватке, я говорю: бери, расстилаю покрывало, в течение 5 секунд все просходило.

Людей евакуювали, хлопчика і господиню квартири, де сталося займання, ушпиталили. Попри висоту, рятувальники приборкали полум'я максимально швидко, за півгодини.

Євген Нижников, співробітник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в м. Києві: 

- Загорання було на кухні, меблі, причини встановить експертиза, зараз сказати не можуть, електроприлади були, ця будівля не газифікована, вона електрична, тому я не можу встановити причину, але, може, щось замкнуло.

Залита водою, вся в попелі - така квартира, де виникла пожежа. Найпевніше меблі загорілися від замкнення в електромережі. Сусіди ж в усьому винуватять ЖЕК.

Лілія, мешканка м. Києва:

- У нас где-то уже год нету в ЖЭКе электрика закрепленного, у нас проблемы неоднократные с электроплитами постоянно что-то замыкает, отключают свет, ЖЭК не реагирует, поэтому такие проблемы закончились плачевно.

Ще будинок більше року без пожежної сигналізації, а на щитках з гідрантами жодного шланга чи вогнегасника.

Роман Волков, мешканець м. Києва:

- Про пожежу дізнались з того, що зависли сирени, не пищали, не спрацювала витяжка аварійна, вона не працювала, пощастило, що не вночі, бо люди спали би і не могли б зрозуміти, шо сталось.

Олена щойно з роботи. Картина всередині квартири засмутила, вогонь дістався і її балкону поверхом вище.

Олена Семененко, мешканка м. Києва:

- Все було добре, тільки вчора ввечері декліька разів пропадало світло, нічого не повинно було статися начебто, балкон ремонтувати, вимивати раму, все вимивати, вичищати.

Не залишати без нагляду електроприладів, не вмикати їх багато водночас і просто бути уважними - такі поради експертів, щоб до вас не мчали потім рятувальники. Але елементарні правила кияни поки ігнорують.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.