Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 8 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Житомирські екологи полюють на браконьєрів

13 листопада 2014, 00:02
Дата ефіру/події: Четвер, 13 листопада 00:02

Браконьєрська лихоманка триває на Житомирщині: там убивають диких кабанів. То з карабінами полюють на молочних поросят, то риють ями-пастки зі штирями. А остання новація - вишки на кукурудзяних полях, з яких незаконні мисливці стріляють у свиней. І вночі, і вдень.

Чи не найлегший спосіб убити вепра - коли він харчується на кукурудзяному полі. Тут кабан найменш остерігається, і прихистку йому не знайти. Тому й мисливці-браконьєри активізуються під час збирання врожаїв.

Віталій Подорожній, керівник державної екологічної інспекції в Житомирській області:

- В Андрушівському районі виїхали ми зараз на місце, де кукурудза збирається. Ну а на даний момент немає жодного факту по мисливству.

- А такі факти часті? Факти браконьєрства.

- Ну факти браконьєрства бувають часто. Тому що звертається дуже багато людей нам на гарячу лінію, що при уборці кукурудзи дуже бугато відстрелюють кабана.

Правоохоронці й екологи кажуть - їм часто доводиться бачити на полях і загиблих тварин, яких браконьєри підстрелили, та не змогли знайти в кукурудзі. Державний інспектор показує знімки торішніх кривавих знахідок.

Віталій Подорожній, керівник державної екологічної інспекції в Житомирській області:

- Його не добрали. Його не знайшли, получається, і ми їхали, і випадково його знайшли.

Раптово природоохоронців інформують: за кількадесят кілометрів - незаконне полювання. Інспектори мчать туди. Поле, на якому заборонені лови, зусібіч оточують кількаметрові вишки. Саме з них і стріляють.

Олександр Райковський, кореспондент:

- Ось саме тут свої чорні справи роблять браконьєри. А ця вишка допомагає їм бачити все навкруги. Поруч ходять комбайни, які збирають кукурудзи. Сюди, на невеличку поляну поміж кукурудзу виходять кабани, і саме тут їх стріляють браконьєри.

Браноньєри помічають правоохоронців. А за кілька секунд вони вже тікають квадроциклом. Проте наздогнати браконьєрів, які знають тут кожну стежину, не вдається. Екологи вирішують хоча б знищити засоби, якими послуговуються злочинці. Без вишок, кажуть інспектори, вполювати кабана значно тяжче.

- Так буде з кожним браконьєрським знаряддям.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
ОК
Андрей 13.11.2014, 19:56 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.