Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 8 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Одещині намагаються приховати вбивство

14 листопада 2014, 22:46
Дата ефіру/події: П’ятниця, 14 листопада 22:46

Нещасний випадок, убивство з необережності чи навмисний злочин? На Одещині мешканець селища пішов на роботу, а згодом його забрали до моргу. Рідні впевнені: їхнього батька та чоловіка забили до смерті. Роботодавець відхрещується: каже - пальцем не торкнувся.

Володимиру Дем'янчуку було п'ятдесят. Мешканець селища Березиного, що на Одещині, працював у місцевій агрофірмі. Одночасно охоронцем і механіком. Того вечора, розповідають рідні, його терміново викликали на роботу. За кілька годин по тому у дружини задзвонив телефон.

Віра Дем'янчук, дружина загиблого:

- Тетя Вера, по ходу Керович убил дядю Вову. Я не знаю, что со мной случилось, я даже не помню, как я бежала к нему на работу.

У дворі агрофірми побачила чоловіка з пробитою головою. Про те, що сталося, жінці розповіли колеги Володимира. В нього ніби виник конфлікт із власником підприємства.

Віра Дем'янчук, дружина загиблого:

- Пока по горячим следам, сказали, что он сильно его бил. И когда он ударил его последний раз, он упал задом и ударился головой о бетон и больше в себя не пришел. Начали его поднимать - из носа хлынула кровь. Хотели открыть рот - от удара сцепились зубы, а когда расцепили - изо рта хлынула кровь.

Швидкої марно чекали дві години. Відтак відвезли Володимира до лікарні вантажівкою. За 4 дні чоловік помер у реанімації. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом вбивства з необережності.

Олександр Мерва, прокурор Тарутинського району:

- Приїхав господар. Йому не сподобалося, що потерпілий у стані алкогольного сп'яніння. Спричинив один удар, в наслідок якого потерпілий впав, вдарився о бетону плиту та отримав черепно-мозкову травму, в результаті якої загинув.

Рідні кажуть: результати судово-медичної експертизи суперечать версії прокуратури. Це був не випадковий удар, били чоловіка довго і жорстоко.

Тамара Токар, дочка загиблого:

- У отца вся грудь в кровоподтеках, 10 ребро в кровоподтеках, разбитая губа, гематома и мелкие кровоподтеки на щеке.

Прокуратура пояснює цей факт просто.

Олександр Мерва, прокурор Тарутинського району:

- Ті тілесні ушкодження він міг і сам отримати. В результаті побутових умов якихось.

А от директор агрофірми Федір Керович навіть один свій удар заперечує. Каже, коли підійшов до працівника, той впав сам.

Федір Керович, роботодавець загиблого:

- Он сдает назад вот так. На ноге не удержался и упал.

- То есть вы его не били?

- Не был. Я ж на похоронах был. Где ссадины? Тысячу людей его видело.

Свідки, як один, стверджують: самої бійки не бачили. Але наголошують: на ногах чоловік стояв твердо.

Євген, свідок:

- Этот человек не был выпивши до такой степени, чтобы он взял и упал, и разбил себе голову.

Рідні загиблого впевнені: свідкам погрожує власник підприємства.

Тамара Токар, дочка загиблого:

- Он собрал людей на базе в 8 часов утра и сказал: никто ничего не видел. За кажую подпись придерся ответить. Он изначально выбрал себе такую тактику, что он может запугивать людей.

Олег Желязков, адвокат постраждалих:

- Они поясняют, что запугивал их директор фирмы. Есть один очевидец, который говорит, что видел, как директор шарпал этого человека, толкал, наносил удары сзади.

Тепер в Одесі проводять розширену судмедекспертизу тіла загиблого. Рідні Володимира наполягають на перекваліфікації. Мовляв, це не вбивство з необережності, а завдання тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть. Покарання за цією статтею значно суворіше і передбачає для винного до 10 років ув'язнення.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.