Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Столична педагог ошукала колег на значну суму

4 грудня 2014, 21:42
Дата ефіру/події: Четвер, 4 грудня 21:42

Туристична афера з педагогічним слідом. У столиці вчителька-туроператор привласнила більше 15 тисяч доларів. Жінка зібрала гроші з колег на чергову подорож за кордон. Та замість запланованої поїздки люди майже півроку не можуть повернути свої кошти. Терпець ошуканим урвався, і вони пішли до міліції.

Вона обіцяла їм показати частинку Європи: захопливий Відень і старовинний Будапешт, а насправді зібрала з колег-вчительок гроші й миттєво забула про поїздку. П'ятдесятичотирирічна педагог столичної школи влаштувала туристичну аферу просто в навчальному закладі.

Постраждала:

- Ці путівки значно були дешевше, аніж у турбюро, ми так думали, що це гарячі, просто накруток нема. Вона нас дуже вмовляла, ледь не на колінах просила, вже так божилася, так божилася, так клялася, що все відбудеться, а саме найголовніше, що мене, наприклад, приспало - вона казала: я теж їду в цю поїздку, все буде гаразд.

За кордон з десяток колег так і не поїхали. В липні, коли мали вирушати, жінка зникла, її телефон не відповідав. Кому ж з ошуканих туристів вдавалося зв'язатися з підприємливим педагогом - чув лише відмовки. 15 тисяч доларів повертати наміру не мала.

Постраждала:

- Казала, що в неї їх якісь там безкінечні проблеми, то брат помирає, то брат уже помер, чи є той брат, чи був той брат насправді, чи ні, тому її жаліли, входили в положення, ну в кожного з нас можуть бути якісь проблеми.

Врешті люди не витримали - звернулися до міліції. Там розпочали кримінальне провадження. Шахрайці загрожує поїздка, та не закордон, а до в'язниці мінімум на 3 роки.

Світлана Царук, співробітниця Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- В ході досудового розслідувння було опитано ряд очевидців, проведено ряд слідчих дій, допитані свідки, потерпілі, а також працівники різних турфірм. Доказова база по даному кримінальному провадженю зібрана в повному обсязі. На даний час особі повідомлено про підозру у вчинені крим. провадження.

Тим часом правоохоронці звертаються до киян. Якщо ви також стали жертвою шахрайки-педагога - телефонуйте до міліції.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.