Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Обережно - ожеледиця!

5 грудня 2014, 23:36
Дата ефіру/події: П’ятниця, 5 грудня 23:36

Синоптики кажуть про незначне потепління на більшій території України. Тож на дорогах і тротуарах буде слизько і травматично. Щосезону в кожній області країни фіксують до півтори тисячі звернень до лікарів. Головно, з переламами, звихами й розтягненнями.

В Україні спаде холод - кажуть у Гідрометцентрі. Вночі буде невеликий мінус, а вдень - нуль, або й кілька градусів з плюсом.

Наталя Голеня, синоптик українського Гідрометцентру:

- А 7 грудня на більший частині разом з атмосферним фронтом, він зумовить опади у вигляді дощу та мокрого снігу - це призведе до того, що на дорогах буде слизько, до ожеледиці.

У Дніпропетровську, приміром, із настанням зими вже побільшало випадків побутового травматизму. Там до лікарень по допомогу звернулися 109 городян.

Олег Сідлецький, завідувач травматологічного пункту лікарні №16 м. Дніпропетровська:

- Народ, не привыкший ходить по снегу и по льду, начал резко получать травмы.

Ожеледь калічить. Розмаїття травм, що їх дістають, коли посковзуються - вражає.

Валентин Гречанюк, завідувач травматичного пункту Одеської клінічної лікарні №3:

- В основном, это переломы лучезапястной, человек падает на ручку. Или голеностопные суставы. Часто - плечи. Вывихи, очень много растяжений связок. Ну, естественно, и переломы.

У групі ризику, головно, люди похилого віку. Не тільки через ламкі кістки, а й елементарну неуважність.

Юрій Малевич, лікар-ординатор відділу Рівненської обласної лікарні:

- У людей старшого віку, особливо у жінок, є остеопороз хребта, кісток скелету. Це призводить до того, що зростає ламкість кісток, і в результаті невеликих травм люди часто отримують переломи.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Як свідчить статистика, 70% людей, які виходять на вулицю, вони падають і звичайно оримують травми, якщо літня людина виходить, нехай не соромиться, візьме якусь палицю, бажано з резиновим наконечником - звичайно, це допоможе уберегтися.

Допоможуть й ось такі гумові накладки на взуття. Рекомендують фахівці й бути максимально обережними на тротуарній плитці, мармурових сходах, бруківці й доріжках між багатоповерхівками - тут ожеледь найпідступніша.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.