Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 16 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Недбальство лікарів вбило породіллю в Кривому Розі

8 грудня 2014, 23:48
Дата ефіру/події: Понеділок, 8 грудня 23:48

На Дніпропетровщині за кілька днів після народження доньки померла породілля. Родичі жінки звинувачують у трагедії медиків. Ті, своєю чергою, запевняють: у пацієнтки було зараження крові.

Трагедія сталася у Кривому Розі. Маленьку Валерію, що народилася наприкінці листопада, з пологового будинку виписували напівсиротою. 26-річна мама дівчинки раптово померла.

Марина Андріяшевська, адвокат родини померлої:

- Своєчасні пологи, які тривали не довго. І дитина народилася здорова, з нормальною вагою та зростом.

Та радість від народження дитини була нетривалою. За свідченнями голови родини, за кілька годин після пологів дружині стало зле.

Марина Андріяшевська, адвокат родини померлої:

- Владислава висловлювала скарги на різкий біль у животі, слабкість, з часом підвищення температури тіла. Однак на ці симптоми ніхто з медпрацівників не звертав уваги, і Віктор звернув увагу лікарів. У відповідь йому пояснювали, що це нормальний стан і нормальне самопочуття жінки після пологів.

Продовж кількох днів жінці давали лише знеболювальні. Коли ж у породіллі здувся живіт, посиніли ноги і вона знепритомніла, стривожилися й медики. Після обстеження з'ясували: в пацієнтки зараження крові, хвору треба негайно оперувати.

Лариса Васильєва, головний лікар Криворізького пологового будинку № 1:

- Имела инфекционно-токсический шок, причиной которого явился молниеносная форма тяжелейшего сепсиса. На сегодняшний день сказать, что было причиной, возбудителем сепсиса, я не могу, потому что все результаты, всех исследований, которые проведены, находятся ещё на исследовании лабораторном.

Після хірургічного втручання жінку у стані коми перевезли до іншої лікарні. Там продовжили реанімаційні заходи, та врятувати пацієнтку так і не змогли.

- К сожалению, это не помогло. Тяжесть сепсиса была такая, что женщина погибла в течении двух дней.

Зараження крові сталося через розрив апендикса, якого вчасно не виявили в пологовому будинку. Такої думки адвокат сім'ї. З відповідною заявою про злочин постраждалі вже звернулися до правоохоронних органів. За фактом смерті породіллі в міліції розпочали кримінальне провадження. Справу кваліфікують як неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків, що призвело до тяжких наслідків. Чи знайдуть винних - буде відомо по завершенні слідства.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.