Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Корупційний скандал у Конотопській прокуратурі

9 грудня 2014, 22:38
Дата ефіру/події: Вівторок, 9 грудня 22:38

Війна за 50 квадратних метрів. Прокурорка проти підприємниці. В Конотопі Сумської області бізнесвумен намагається захистити свою невеличку рибну крамницю від зазіхань посадовиці. Як запевняє жінка, приміщення продали з молотка незаконно. Купила його звичайна медсестра, але близька родичка старшого прокурора.  Довести ж незаконність аукціону в суді поки не вдається.

- Это мой магазин, в который я вложила все свои средства, мне пришлось для того, чтобы сделать ремонт, продать квартиру, это все, что есть в моей жизни.

15 років тому пані Світлана ризикнула взяти в оренду у центрі Конотопа 50 квадратних метрів розрухи, щоби перетворити їх на популярну крамницю. Причому в угоді найму спеціально передбачила, що першою зможе викупити цей магазин. Але торік будівля несподівано пішла з молотка, хоча й була в той момент під арештом.

Світлана Хамська, приватна підприємниця:

- Это помещение купила родная сестра старшего прокурора Конотопской межрайонной прокуратуры Слободюк Лариса Володимировна. На торгах присутствовала только одна ее родная сестра, больше вообще никого не допустили.

Підприємниця намагалася взяти участь у торгах, навіть заплатила грошовий внесок. Утім, фірма, яка проводила аукціон, заяву не прийняла. Вже пізніше, тихцем, пояснили - чому. 

Світлана Хамська, приватна підприємниця:

- Они сказали, что им приказали с областной прокуратуры, мы вам сочувствуем, очень вас жаль, что вы вложили свои деньги, что это ваш магазин, но нам приказали, мы ничего сделать не могли.

Жінка подала до суду позов про незаконність аукціону. І з тих пір пані прокурорка буквально переслідує її - запевняє підприємниця.

Світлана Хамська, приватна підприємниця:

- В нашем городе настолько развита коррупция со стороны органов судов и прокуратуры, что я просто не верю в правосудие, потому что она мне сказала, что у нее везде все схвачено и у нее огромные связи, и я не смогу доказать свою правду.

Чиновниця навіть приходила з погрозами до крамниці.

Валентина Глушан, продавчиня:

- Я здесь с покупателями, но слышала разговор на повышенных тонах, она говорила, что прекрати жаловаться, ты что, не знаешь, кто я такая? У меня есть связи, и я тебя уничтожу просто.

Або ж з'ясовувала стосунки просто на вулиці.

Ігор Курлович, чоловік підприємниці:

- Жену отозвала прокурорша, и я услышал фразу, что она сказала, что подбросит наркотик в магазин, если вы дальше перестанете, если вы дальше будете продолжать бегать жаловаться, сказала, якобы люди купят некачественный товар и отравятся. Я испугался за жену.

Налякана жінка звернулася до місцевої прокуратури, втім, допомоги не отримала.

Денис Когер, конотопський міжрайонний прокурор:

- Прокуратура позбавлена права так званого загального нагляду, ми не маємо права приймати участь в цивільних справах щодо господарських рішень, проблем між суб'єктами підприємницької діяльності. Тому були надані роз'яснення. Наявність безпосередньо родинних зв'язків не свідчить про незаконні дії, якихось фактів незаконних дій наведено не було.

Сама пані старший прокурор спілкуватися з журналістами не схотіла.

- Я никаких комментариев давати не буду.

- Но це правда чи неправда?

- Це неправда.

Підприємниця спрямувала заяву про тиск і погрози до генеральної прокуратури та СБУ. Але українська система правосуддя влаштована так, що обидві установи доручили розібратися у справі обласній прокуратурі. В її прес-службі нам повідомили: перевірка розпочата 1-го грудня. Дивно, та навіть за тиждень про неї ще не знають ні в конотопській прокуратурі, ні сама підприємниця. Найближчим часом кореспонденти Свідка обов'язково поцікавляться результатами.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.