Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Хмельницькому старенька розпалила багаття в духовці

11 грудня 2014, 22:29
Дата ефіру/події: Четвер, 11 грудня 22:29

Обігріла оселю, та ледь не висадила в повітря двоповерховий будинок разом із мешканцями. У Хмельницькому 91-річна бабуся розпалила в духовці вогонь із лахміття, а потім ще й увімкнула газ.

Дим з вікна квартири на другому поверсі побачили дільничні, що йшли повз. Одразу кинулися туди. 

Олексій Возборський, дільничний інспектор Хмельницького МВ мілції:

- Помітивши, що йде дим з вікон, ми вийшли на другий поверх. В даній квартирі проживає одинока жінка 23-го року. Ми почали стукати в двері. Остання, відчинивши - в квартирі було повно диму.

Господиню інспектори миттєво витягли надвір, а коли знову піднялися до помешкання - кинулися шукати, де зайнялося. Полум'я виривалося з духовки газової плити. Коли ж правоохоронці відчинили дверцята, то побачили - всередині палало саморобне вогнище.

Олексій Возборський, дільничний інспектор Хмельницького МВ мілції:

- Ми одразу перекрили газ та викликали швидку допомогу.

Пенсіонерка пояснила: так вирішила обігрити оселю. Бо ж надто холодно було. До плити наклала всього, що добре тліє. А що під'єднана труба з природним газом - забула. Тож життя більшості мешканців багатоквартирного будинку висіли на волосині.

Сергій Смолинський, керівник експлуатаційної служби Хмельницькгазу:

- Саме страшне, що могло би статися - це розгерметизація різьбових з'єднань, після чого відбувся би повномасштабний пожар, або загазованість приміщення і подальший взрив у квартирі, і, можливо, не тільки в цій частині квартири. Якщо би відбулось загазування приміщення і відбувся взрив - могло би взірвати і найближчі квартири.

Сусіди розповідають: жінка давно мешкає сама. І ради собі вже не дає.

Любов Володимирівна, сусідка постраждалої:

- Она не должна жить одна. Такой старенький человек должен жить с детьми, ей помощь нужна. Она забывает где, что, когда, она иногда вещи делает неадекватные… Ну вот недавно она разожгла костер в духовке. Это может закончиться плачевно. Просто газ взорвется и весь наш дом полетит на воздух.

Нині в цьому будинку дільничним інспекторам вдячні всі. Адже правоохоронці врятували їм життя.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.