Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Через коротке замкнення на Одещині вчаділи жінка та двоє дітей

15 грудня 2014, 20:20
Дата ефіру/події: Понеділок, 15 грудня 20:20

Страшна трагедія через вимкнення електроенергії сталася на Одещині. Двоє дівчаток 7-ми й 10-ти років та їхня 31-річна мати загинули під час пожежі. Через перепади й надто високу напругу в мережі сталося коротке замкнення в телевізорі. Техніка почала тліти. Жінку з дітьми знайшли біля дверей, відкрити які вона просто не встигла. Мешканці квартири померли від отруйного чаду.

Лихо сталося в селищі Озерному. Пані Олена допомагала знайомій господарювати. Розповідає: чоловік-таксист, дружина - місяць тому почала працювати. Двоє донечок ходили у п'ятий і перший клас. Суботнього ранку жінка проходила повз їхній будинок. Але не зайшла.

Олена, знайома загиблих:

- Смотрю через забор - никого нет. Думала - она на работе (она на 6 часов). А детки выходные в субботу, думала, спят, Славик придет в 8 часов. Слышу в полпервого: Баба Лена, что случилось с твоей Надей? Все мертвые там.

Бабуся загиблих дітей розповідає: син повернувся з роботи приблизно опівдні. Відчинив двері й одразу побачив тіла дружини та дівчаток.

Євдокія, бабуся загиблих дітей:

- Она голая вот так лежала. Старшая - на коленях, а вторая - вот так.

Лихо, кажуть рятувальники, ймовірно, сталося ще ввечері. Мати саме була в душі. Діти - одягнені. Зайнялося через аварійне вимкнення електрики.

Ігор Гальчинський, співробітник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області:

- Імовірно, під час вимкнення - ввімкнення електромережі - здійснилось коротке замкнення електропроводки телевізора. Виникло тління телевізора із розповсюдженням чадного газу.

Полум'я не було, але хату швидко заповнив отруйний чад. Жінка з дітьми намагалася врятуватися, проте не встигла. Усі знепритомніли й померли. Місцеві кажуть: у смерті родини винні енергетики, адже струм у селищі зникає три-чотири рази на добу. Іноді, коли вмикають, лампочки та електроприлади не витримують аж занадто високої напруги.

- И холодильник, и морозилка, и телевизор сгорел, был такой случай.

Два роки тому через коротке замкнення в електрокаміні вчаділо четверо дітей. Тож після цих трагедій під час аварійних вимкнень люди від'єднують усі прилади. Проте, наголошують: світло зникає і поза графіком, інколи вночі.

- Уже боимся. Очень боюсь. Потому что у меня много детей.

Тим часом у родині загиблих готуються до поховання господині та двох доньок. Їхня бабуся зараз думає лише про те, як врятувати сина. Адже чоловік, який умить втратив найдорожчих людей, через горе мало не збожеволів.

- Боюсь, чтоб не потерять его.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.