Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 12 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві загинув аматор зимової риболовлі

25 грудня 2014, 21:36
Дата ефіру/події: Четвер, 25 грудня 21:36

Фатальна риболовля. В затоці Дніпра, поблизу столичного Труханового острова, втопився чоловік. У Києві це вже третя жертва на льоду з початку зими.

Матвіївська затока - популярне місце зимової риболовлі в Києві. Тут завжди багато охочих посидіти з вудочкою. Останнім часом морозу немає, крига тане з кожним днем. Утім, попри ризик, відчайдухи йдуть на лід. Для одного з них відпочинок закінчився фатально.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Чоловіка, що борсався у воді, помітив сторож. Він першим і кинувся на допомогу, та самотужки зарадити постраждалому не зміг. Тож одразу викликав рятувальників.

Намагаючись вибратися, рибалка проламував кригу далі, проте грубого льоду так і не дістався. Щоб допомогти, охоронець бази відпочинку кидав йому мотузки та дерев'яну драбину.

Євгенія Лапонога, співробітниця ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Виїхало аварійно-рятувальне відділення спеціального призначення, на місці виявилося, що за 120 метрів від берега дійсно провалилася людина, і вона вже не рухається, тобто вона вже була або непритомна, або мертва.

Й досі не зрозуміло, як по крихкому льоду чоловік зміг відійти від берега так далеко. Адже товщина криги біля берега на око - не більше 5 сантиметрів. 

Євгенія Лапонога, співробітниця ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Довелося скористатися спеціальним човном. Рятувальники-водолази підпливли до чоловіка, завантажили його на борт човна і доставили на берег.

Випадкові свідки кажуть: рибалка пробув у крижаній воді з півгодини, тож врятувати його від переохолодження було неможливо. Надзвичайники вкотре попереджають: за нинішньої погоди виходити на лід - справжнє самогубство.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.