Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Кияни звинувачують Київенерго у шахрайстві

25 грудня 2014, 22:51
Дата ефіру/події: Четвер, 25 грудня 22:51

Зірвали лічильника, звинуватили у крадіжці струму і вимагають доплатити за три попередні роки. Так зі споживачами чинить Київенерго. З мешканців Русанівських садів компанія стягує за електрику додатково 53 тисячі гривень. Люди не погоджуються і звернулися до суду.

- Он бачите, тут у нас лічильник стоїть.

Пані Олена відчиняє дверцята ніші, в якій захований новий лічильник струму. Він тут уже 2-й місяць. Попередній звідси забрали працівники Київенерго. Прийшли і звинуватили людей у крадіжці електрики. Люди й досі в шоковому стані.

Олена Баранова, мешканка м. Києва:

- Він зриває зразу, зрвиає київенерговську пломбу, я кажу: а що ви робите? - Ось це не та пломба! Я кажу: як не та пломба? Вони сказали, шо фальшива одна заводська пломба, я кажу: ну вони однакові.

Звідки взялася фальшива пломба, мешканці не розуміють, лічильник під замком, і його перевіряли кожного кварталу самі ж енергетики. Востаннє - влітку.

Олена Баранова, мешканка м. Києва:

- Він дивився, фотографував все, вони ще переписали номери, тут номери стоять на пломбах, вони кожну пломбу підінімають, дивляться, і все було нормально.

Тепер, крім звинувачень у фальшуванні пломби, людям нарахували борг за 3 попередні роки. Майже 53 тисячі гривень мають віддати Київенерго споживачі, які до цього щомісяця справно платили.

Катерина Михайлівна, мешканка м. Києва:

- Это большая сумма, где возьмем, людям скажем - они скажут: мы все оплачиваем, а такой долг нам втулили, это же немыслимо.

У пошуках правди люди звернулися до суду. Та надій на його позитивне рішення немає. Люди впевнені - все вже вирішили за них. У самому Київенерго до розмови неохочі і посилаються на попередні розрахунки.

Олександр Топал, представник Київенерго:

- По нашим попереднім розрахункам, це було несанкціоноване втручання в коло обліку лічильників. Я не хотів би коменутвати сьогодні по данмоу випадку, я вам скажу коротко: матеріали передані до суду, і тільки рішення суду поставить крапку, хто правий, а хто винуватий.

А роботою нового лічильника в Київенерго задоволені цілком.

Олександр Топал, представник Київенерго:

- Можу сказати, після того, як провели заміну лічильників, споживання даного садового товариства збільшилось рівно в 4 рази.

Олександр Сергієнко, експерт житлово-комунального господарства:

- Як можна там за місяць, за два показати, що воно накручує більш, коли три роки крутили - за пару місяців уже більше. Всі ці аругменти курам на сміх...

Експерт ринку житлово-комунальних послуг не вірить керівництву Київенерго. Така заміна лічильників не що інше, як привласнення грошей киян - переконаний фахівець.

Олександр Сергієнко, експерт житлово-комунального господарства:

- Очевидно, десь у них в цьому районі, Київ розбитий на райони енергопостачання, у них є десь втрати, і скоріш за все, у такий спосіб вирішили компенсувати оці втрати. Це монопольне становище, яке дозволяє Київенерго робити, що воно хоче, що заманеться, от не сподобався їм лічильник...

Лічильник, який забрали в людей, має перевірити незалежна експертиза. Та мешканці припускають - Київенерго вже зробило все, аби він став бракованим.  

- Я коли була на комісії, мені так було заявлено: ви не перша і не остання.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Что делать если после установки счетчика от киевэнерго потребление увеличилось на 25 процентов

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.