Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 11 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Злочинці-гвалтівники кинули гранату в працівників міліції та активістів

19 січня 2015, 21:10
Дата ефіру/події: Понеділок, 19 січня 21:10

Потужний вибух пролунав у Києві на вулиці Празькій вночі проти неділі. Злочинці жбурнули гранату в працівників міліції та активістів. П'ятеро дістали тяжких травм. Один із постраждалих й досі не прийшов до тями. Хто й чому намагався вбити людей?

Руслан - активіст громадського формування Лівий Берег. Вже майже рік хлопець разом із товаришами виходить на варту власного району та береже сон киян. Нині ж вже другий день чатує біля реанімаційного відділення лікарні швидкої допомоги. Там двоє його приятелів у тяжкому стані. Сам хлопець згадує - тієї страшної ночі дивом врятувався.

Руслан, активіст громадського формування:

- По рации мы услышали вызов, что заявитель говорит, что его девушку пытаются изнасиловать, закрыли в квартире лица кавказской национальности.

На місці активісти зустрілися із міліціонерами й намагалися звільнити дівчину із полону. Перемови із нетверезим товариством тривали недовго. Жінку, через яку виник конфлікт, вдалося забрати з квартири, та за мить звідти полетіла граната. 

- Ее первую мы вытащили, и в доли секунду была граната или непонятно, взрыв, и мы уже начали помогать нашим ребятам, все были в панике.

Вибуховий пристрій рвонув під ногами трьох міліціонерів та двох активістів. Інші встигли вибігти з під'їзду.

- Я успел, а вот Женя и Петя... Взрыв пошел в их сторону. Один вышел, упал, у него нога телепалась на шкуре.

Анастасія Максимчук, координаторка громадського формування:

- Травмы были такие, по Евгению не обсуждали даже врачи, что ему... ему точно говорили, что точно ампутируют ногу, то по Пете, у него сильный ушиб головы, грудной клетки и тоже ноги пострадали.

Один з активістів й досі не прийшов до тями, він під'єднаний до апарату штучного дихання. Іншому постраждалому довелося ампутувати ногу. У лікарні так само й працівники міліції.

Юлія Мусташ, керівник відділу ГУ МВС у м. Києві:

- Стан працівників міліції середньої тяжкості, їм зробили операції, будуть ще оперативні втручання.

Заплямовані кров'ю та побиті скалками стіни, потрощені сходинки… Так нині виглядає під'їзд, де все сталося. Пані Наталя чекала, поки закінчаться усі слідчо-оперативні роботи, тепер прибирає.

Наталя, працівниця ЖЕКу:

- Оце по ступенькам була кров, кто-то, видно, поднимався вверх. Я убираю, але мусору дуже багато, штукатурка...

Досі не оговталися від трагедії й мешканці будинку. Кажуть: шумні квартиранти з'явилися на першому поверсі кілька місяців тому. Часто сварилися й влаштовували застілля.

Надія Андріївна, мешканка будинку:

- Очень сильный взрыв, думали, что машины столкнулись, и спустя несколько минут - душераздирающий крик такой.

Валентина, мешканка будинку:

- Я не могла с собою совладать, мене колотило, ми думали, що треба було собирать документи та вібигать з дому.

Менше ніж за добу злочинців, що втекли аж у Згурівський район Київської області, затримали. Один - громадянин Грузії, що незаконно перебував на території країни - йому 44 роки. Затримали також 46-річного українця та жінку, що була з ними. Правоохоронці з'ясували: чоловіки вже раніше мали проблеми із законом.

Юлія Мусташ, керівник відділу ГУ МВС у м. Києві:

- У затриманих вилучені докази, які прямо вказують на їх причетність до даного інциденту. Зокрема, гранату Ф1.

Міліціонери кажуть, попри незаперечні докази, затримані поки не надто говіркі. Та й каяття за те, що вчинили, у них немає. Кажуть - невинуваті.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.