Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві судять винного у "нетверезому" ДТП суддю

20 січня 2015, 22:51
Дата ефіру/події: Вівторок, 20 січня 22:51

Справу проти колишнього співробітника Вищого спеціалізованого суду почали розглядати на Київщині. Його звинувачують у спричиненні ДТП у вересні 2014-го. В тій аварії загинув 27-річний чоловік. Свідки підозрюють, що підсудного хочуть виправдати. Навіть попри обтяжливу обставину - водій був п'яний.

Три розбиті вщент машини. Труп чоловіка. Покалічена дитина. Це наслідки ДТП, яка сталася торік наприкінці вересня. А спричинив аварію ось цей чоловік, який після ДТП й двох слів зв'язати не може. Він вилетів на зустрічну смугу й протаранив дві машини. Олексій Мироненко, головний спеціаліст відділу Вищого спеціалізованого суду - таке посвідчення знайшли свідки на місці ДТП.

- Навіть через 2 години він не міг нормально вимовити слово, був якійсь АБРВАЛ і все.

- Не могли бы рассказать, что на суде рассказывали?

Все такий же мовчазний, але тверезий, Олексій Мироненко на першому судовому засіданні. Вже колишній співробітник спецсуду, його звільнили майже одразу після скоєння ДТП, особисто з'явився на розгляд справи. Він не під вартою, адже співпрацює зі слідством.

Олександр Вишневий, адвокат:

- Обвинувачений повністю визнав свою вину іще під час досудового розслідування, розкаявся, відшкодував матеріальні збитки, моральну шкоду потерпілим.

Претензій до нього постраждалі - родичі загиблого чоловіка й травмованої дитини - й дійсно не мають. На засіданні обвинувачений повідомив - він відшкодував їм 20 тисяч доларів. На підставі цього адвокат просить суд виправдати чоловіка. Мовляв, алкогольне сп'яніння тут не головне.

Олександр Вишневий, адвокат:

- Є ще внутрішня оцінка судді, яку він повинен давати при призначені покарання, є пом'якшувальні обставини, і в сукупності суд повинен прийняти рішення.

Утім, інший учасник аварії просить покарати колишнього держслужбовця. Сергій - водій Деу, в якого спочатку влетіла Шкода. Його постраждалим не визнали лише через легкі травми. Наголошує на кримінальній відповідальності й ще один свідок аварії. Це він фільмував п'яного як чіп чоловіка. Павло - юрист за освітою - нагадує: вживати за кермом спиртне заборонено, й людям із суддівськими посвідченнями зокрема.

Павло Скала, свідок:

- Слідчий під час допиту мені повідомив, що кількість алкоголю в крові становила 2,4 проміле, тобто це в 12 разів перевищує норму для управління ТЗ, це дуже важка ступінь сп'яніння.

На чиї аргументи зважить суддя - стане відомо через 10 днів, саме тоді підсудному оголосять вирок.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.