Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці накрили мережу збуту наркопрепаратів

21 січня 2015, 22:34
Дата ефіру/події: Середа, 21 січня 22:34

Наркопрепарати без рецепту і в будь-якій кількості. Майже рік стежень і оперативних закупівель знадобився правоохоронцям, аби зібрати докази та затримати злочинців.  Організував наркобізнес у столиці 30-річний військовий. У мить затримання він перебував у декретній відпустці по догляду за дитиною.

Столичні оперативники завітали до цієї квартири на вулиці Григоренка не випадково. В одній з кімнат натрапили на справжній склад піґулок, заборонених до вільного продажу.

- Нашли препараты сонат и димедрол. Они были расфасованы и уже продавались в розничную стоимость. Как бы довольно большая партия.

Поряд з запакованими блістерами - кілька ящиків уже порожніх. Оперативники кажуть - перед реалізацією піґулки виймають з паковання задля зручності перевезення та продажу.

- Они расфасовывались по пакетикам и уже в рознице по 2, по 3 продавались. Одна таблетка Соната на черном рынке стоит 30 гривен. Вот с одного блистера получается уже 300 гривен. Вы представляете, сколько здесь было расфасовано и реализовано. Тут колоссальные объемы.

Власника цього "добра" вдома не виявилося. А от організаторові незаконного бізнесу втекти не вдалося - чоловіка затримали на гарячому. В його квартирі знайшли і заборонені піґулки, і чималу суму грошей, отриманих завдяки незаконним оборудкам.

Олег Шутяк, керівник управління МВС України:

- Нами рік здійснювалось документування, проводили закупки сильнодіючих та отруйних лікарських засобів, у тому числі і наркотичних лікарських засобів, таких, як димедрол, сонат, трамадол. Проводилися закупки в усій мережі аптек, навіть задокументували понад 5 провізорів цих аптек, які були причетні до збуту цих наркозасобів.

Реалізовували наркопіґулки через власну мережу аптек. Під час обшуку в одній з них провізор намагалася позбутися незаконних препаратів, та оперативники впіймали її на гарячому. Правоохоронці кажуть - ця мережа діяла вже не один рік, продавчині в аптеках знали своїх постійних клієнтів в обличчя.

Олег Шутяк, керівник управління МВС України:

- Підходить наркозалежна особа-клієнт і мовчки проштовхує гроші, а провізор його знає заочно і, не спілкуючись про це, забирає гроші і віддає порцію наркотичних засобів. Тобто словесного контакту майже не відбувається між клієнтом та провізором.

Загалом під час спецоперації оперативники департаменту МВС разом зі слідчими вилучили близько 9000 заборонених піґулок на суму приблизно чверть мільйона гривень. За організацію наркомережі затриманому загрожує не менше 10 років тюрми та конфіскація майна.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.