Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві суд виправдав кримінального авторитета

21 січня 2015, 23:36
Дата ефіру/події: Середа, 21 січня 23:36

Йому закидали вимагання, а суд виправдав. У столиці на волю відпустили кримінального авторитета Бабая. Чоловіка вважають неофіційним господарем території навколо Київського залізничного вокзалу. За інформацією слідчих, він тримає в страху всіх тамтешніх перевізників. Хоч Бабая не раз показово затримували, втім, завжди відпускали.

Замість п'яти з половиною років за ґратами -  воля. Цього тижня прокурорів столиці здивував Солом'янський районний суд. У справі, яка тягнулася майже два роки, суддя не знайшла складу злочину і відпустила підозрюваного кримінального авторитета.

Олена Яхно, прес-секретар прокуратури м. Києва:

- Ми, звичайно, шоковані таким рішенням суду, обурені прокурори, слідчі, потерпілі. Бабай - це відомий кримінальний авторитет, звичайно, ми будемо подавати апеляцію, в нас для цього місячний термін, вже прокурори готують, ми намагатимемось все зробити швидше...

Затримали Юрія Багієва у травні 2013-го року. Тоді міліція розповідала про неспростовні докази проти Бабая -  кримінального "короля" залізничного вокзалу.

Віталій Стрижак, заступник керівника ГУБОЗ МВС України:

- З кожного транспортного засобу, куди б він не йшов - або в Чернігів, або в Тернопіль, в Харків, підприємці платили по 100 грн з автобуса, с одного рейса. Були блоковані транспорті засоби, у нас це зафіксовно, до підприємців зразу починались погрози, були підпали транспортних засобів, то біш тих людей, які не платили данину.

Бабай орудував на вокзалі з середини 90-х. Чоловік зі звичайного таксиста перетворився на справжнього кримінального авторитета, якого боялися всі. Данину йому платили квартирниці, таксисти, стихійні продавці, а віднедавна і перевізники. Хоча про це тут завжди воліли не говорити.

Вперше Юрія Багієва затримали 10 років тому. Але більше умовного терміну судді не дали. Щоразу азербайджанець Бабай не визнавав своєї провини.

Юрій Багієв, підозрюваний:

- Хочу сказать, что в отношении меня на данный момент творится беззаконние. Сразу хочу сказать, что это фарс.

Тепер фарсом прокурори називають суд над підозрюваним. Чим керувалася суддя, відпускаючи кримінального авторитета на волю, тут лише здогадуються, але обіцяють боротися.

Олена Яхно, прес-секретар прокуратури м. Києва:

- Ми можемо робити тільки припущення, чому суддя винесла таке дивне рішення, на жаль. Ця ж суддя йому змінила запобіжний захід, він не сиді, власне, таке у нас правосуддя, будемо намагатись виправити в судах іншої інстанції.

Його неодноразово затримували, показово скликали прес-конференції, де обіцяли нарешті покарати за злочини. В останнє він навіть пробув у СІЗО майже півтора року. Але щоразу Бабай повертався на волю і на свої давні угіддя - столичний залізничний вокзал.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.