Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Старі шахрайські схеми тепер у Тернополі

13 лютого 2015, 22:25
Дата ефіру/події: П’ятниця, 13 лютого 22:25

4 тисячі доларів віддав шахраям пенсіонер у Тернополі. Чоловік грішми намагався врятувати свого сина, який нібито потрапив у ДТП. Про схожі схеми видурювання грошей Свідок розповідав уже не раз, утім, жертв шахрайства не меншає. Лише цей гурт пройдисвітів ошукав щонайменше дев'ятьох осіб.

Чоловік уже спав, як раптом його розбудив телефонний дзвінок. Незнайомець назвався працівником міліції.

В'ячеслав Мазепа, постраждалий:

- Починаючи з 3-ї години ночі пролунав в квартирі звонок, по стаціонарному телефону. Людина, яка телефонувала, повідомила, що ваш син скоїв ДТП, є жертви, і шоб чимось допомогти, треба негайно кошти. Ну я, звичайно, не роздумував, а для чого ті кошти, для ремонтів, для лікарні.

Чоловік швидко зібрав гроші й чекав подальших настанов. Зателефонувати синові чомусь не додумався.

В'ячеслав Мазепа, постраждалий:

- Через пару хвилин звоне, знову цей телефонний дзвінок, каже, що наші люди поїхали до вас, негайно виносьте гроші. Добре, я зібрав вказану суму і вийшов. Він мені сказав вийти в під'їзд.

Володимир Сольник, слідчий Тернопільського МВ міліції:

- Дана особа, працюючи таксистом в нічний час в місті Тернополі, отримала вказівки по телефону від свого співучасника, який на даний час не встановлений слідством, під'їхати на адресу до потеріплого. І після цього такисист повинен був за вказівкою свого співучасника поїхати в певний термінал банку в Тернополі і перерахувати ці кошти на банківську карту шахрая.

Утім, через власну жадібність шахраї й погоріли. Отримавши гроші, вони почали вимагати в пенсіонера ще, навіть стукали йому у двері. Тоді чоловік звернувся на 102.

Михайло Шмиглик, керівник відділу УМВС України в Тернопільській області:

- За проведеними оперативно-розшуковими заходами встановлено ряд осіб, які здійснюють дані шахрайства. По останньому факту затримано такисиста, який отримував грошові кошти у потерпілого за вирішення даного питання.

Правоохоронці з'ясували - за такою схемою аферисти, а це таксист, власниця картки та власне організатор - ошукали щонайменше 9-ох осіб. Нині їхню картку заблоковано. Самого організатора шахрайської схеми поки не визначили.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.