Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 9 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Смілива бабуся з Тернопільщини затримала крадія

13 лютого 2015, 23:10
Дата ефіру/події: П’ятниця, 13 лютого 23:10

І живих, і мертвих, і навіть якщо нема грошей. Крадій на Тернопільщині оббирав односельців та не гребував нічим. За відсутності цінностей - забирав харчі. Навідувався навіть на цвинтар, аби здати на брухт огорожі з могил. Та врешті зловмисникові дала відсіч одна смілива бабуся.

Село Курники. 300 мешканців. Усе, як на долоні. Тож коли з будинків місцевих почали зникати речі, люди запідозрили 21-річного неробу.

Володимир Гуль, Курниківський сільський голова:

- Майже ніде не працював, а якщо працював, то ходив на якусь підсобку. Був такий випадок, що в когось з сусідів помагав і вкрав там гроші, потім останнім часом крадіжки в селі, і люди почали жалітися на нього.

Гроші, техніка, металеві труби з городів і просто харчі. Молодик накинув оком навіть на цвинтар - намагався зняти огорожу з кількох могил, аби здати на брухт. Утім, із заявами до міліції селяни не квапилися. На гарячому парубка ніхто не заскочив - ні доказів, ні свідків, ні віри в його покарання. Аж поки одного дня крадій натрапив на бабу Ніну.

Ніна Роговська, мешканка с. Курників:

- Дивлюся - йде хлопчина, ну і: чи ви не маєте металолом? Я кажу, сину, де в мене взявся металолом. Він пішов до кринички, вертається, і вже ножа наставив: дайте мені 20 грн.

Жінка побігла до хати, та не по гроші. Узяла каміння та жбурнула в грабіжника. Зачинилася на другому поверсі своєї оселі й викликала міліцію.

Андрій Купчак, керівник Тернопільського РВ міліції:

- В чергову Тернопільського райвідділу міліції поступило повідомлення від пенсіонерки про те, що невідомий чоловік, погрожуючи ножем, має намір заволодіти грошовими коштами.

На швидку появу правоохоронців не очікувала ні сама заявниця, ні її кривдник. Грабіжник навіть не встиг утекти. При численних свідках у будинку своєї жертви молодикові нічого не лишилося, як скласти зброю.

- Якщо маєте при собі заборонені предмети, колючі, ріжучі, якщо маєте, видайте, будь ласка, при понятих. Ніж чорний, обмотаний ізолентою синього кольору. Для чого тримаєте при собі?

- Просто.

Того ж дня оперативники з'ясували - на карбі затриманого щонайменше ще дві крадіжки в селі. Та й це, певні правоохоронці, лише частина злочинів. Мисливець на чужий крам уже під вартою й очікує на суд. Наступні шість років молодик може провести за ґратами.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
У меня тоже такоє било с моєй бабушкой только я не знаю как повідомити в свідок помогите
Анна 22.05.2015, 07:39 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.