Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 8 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Подаруйте хлопчику повноцінне життя!

24 лютого 2015, 20:53
Дата ефіру/події: Вівторок, 24 лютого 20:53

А зараз просимо особливої вашої уваги. Родина 9-річного Михайлика Науменка благає про допомогу. У хлопчика дитячий церебральний параліч. Він що є сили намагається навчитися ходити й повноцінно жити. Аби це стало можливим - необхідна щорічна реабілітація у спеціалізованій клініці в Трускавці. Але в родини з Чернігівщини грошей на лікування нема.

- Отак, давай, так, ступай на всю ножку, ставай хорошо, включай. Пошел!

Так на доріжці Михайло тренується щодня вже кілька років поспіль. Усе - аби колись зробити перші кроки самостійно. 

- Всегда в нас півчаса, 30 хвилин, він на цьому занімається, кожен день, вже коли захворіє, може пропустить пару дней.

Трохи відпочивши - йде до спортивної стінки. Там, докладаючи надзусиль, підіймається на кілька сходинок. Лише завдяки всім цим вправам і більше за півсотні реабілітаціям у спеціалізованих центрах хлопчик фізично розвивається.

Вікторія Науменко, мати хлопчика:

- Він родився 1 110, нас отправили в Охматдит, ми вихажувались в Охматдиті, півтора місяці, потім ми кожен місяць їздили на контроль, виходили, всьо, і в рік нам поставили діагноз тетрапарез, це дцп.

Відтоді своє життя жінка присвятила синові.

Вікторія Науменко, мати хлопчика:

- Інтелектуально він повністю нормальний, він все розуміє, обична дитина, тільки що ноги ніяк не може піти. В Трускавець ми їздили, лікували його в професора Козявкіна, 9 разів, значить, прогнози лікарів були і є зараз такими, що дитина перспективна, інтелект сохранен полностью, він навчається так, як всі діти, тільки на індивідуальному навчанні.

Галина Дніпровська, дільничний педіатр Козелецької районної лікарні:

- Это особенный ребенок, который старается, несмотря на свою болезнь, он хочет жить, он хочет учиться, он хочет ходить, он это делает с удовольствием, там в семье прилагаются все усилия для того, чтобы этот ребенок был здоров. Он должен получать санаторно-курортное лечение, желательно 2 раза в год, это и Трускавец.

За попередні поїздки до Трускавця, як і за всі тренажери, родині сплатили небайдужі люди. Нині хлопчикові знову необхідно їхати на реабілітацію.

Вікторія Науменко, мати хлопчика:

- Курс лікування зараз, на даний час - 21 600, отак. Як лікарі прогнозують і записано в документі, 3 рази на рік, хотя би два рази.

Утім, для родини з невеличкого містечка на Чернігівщині це - велика сума. Тож мама Михайлика сподівається, що гроші на реабілітацію вдасться назбирати і її синочок колись ступить свій перший самостійний крок. 

- Якась мрія в тебе є?

- Є.

- Яка?

- Ходити.

Реквізити для допомоги:
карта Приватбанку 4627082207714604 Вікторія Науменко
тел. 063 108 72 98.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.