Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Конфлікт у столичному ВИШі

25 лютого 2015, 22:36
Дата ефіру/події: Середа, 25 лютого 22:36

З речами - на вихід.  До програми Свідок звернулися підприємці, які винаймають нежитлове приміщення в навчальному корпусі Медичного національного університету ім. Богомольця. Орендарі кажуть, нове керівництво навчального закладу змушує їх піти з території. І робить це брудними методами. Люди певні - виганяють на вулицю їх незаконно. Під час розслідування знімальна група натрапила на морг у підвалі, який більше схожий на звалище трупів.

Київ. Вулиця Мечникова, 5. Корпус національного медичного університету імені  Богомольця. Якщо обійти будівлю, в підвалі можна знайти бюро ритуальних послуг. Продавці кажуть - працюють тут уже два роки. Та з приходом до університету нового керівництва старих орендарів узялися виживати.  

Лариса Вербняк, працівниця бюро ритуальних послуг:

- Сегодня мы пришли на работу, нас не пускали, в наше арендованное помещение, сказали категорически: господин Никитюк запретил это делать.

Офіційна причина - ремонтні роботи, які мають проводити в підвалі. Орендарі ж навіть запропонували університетові оплатити ремонт. Кажуть - проректор прийняти гроші погодився, але на дивних умовах.

Сергій Руденко, юрист бюро з надання ритуальних послуг:

- Ми акумулювали суму в розмірі 150 тисяч гривень і були готові передати в рахунок оплати орендних платежів інституту Богомольця. Власне пан Никитюк в ході розмови з керівником запропонував перерахувати на карточку банківську невідомої нам особи, на що керівник змушений був відмовитись, так як ми не могли контролювати кошти і підозрювали зловживання з боку проректора.

Щойно орендарі відмовилися переказувати гроші невідомій особі, тиск на них активізувався. В приміщенні медуніверситету з'явилася жіночка, яка просто в реєстратурі, нібито, збирає гроші з родичів померлих.

Лариса Вербняк, працівниця бюро ритуальних послуг:

- Что делает господин Никитюк. Он нашел частное лицо ФОП Коняхина или СПД Коняхина, посадил ее наверху у доктора, где врач выписывает ликарське свидоцтво про смерть, и она там же с родственниками оформляет, забирает деньги, и делает ту функцию, которую должны мы выполнять как арендаторы.

Цю жінку знімальна група Свідка зустріла на подвір'ї. Вона каже - опинилася тут випадково, в корпусі не була жодного разу, нікого з керівництва не знає.

Олена Коняхина, власниця фірми з надання ритуальних послуг:

- Ви тут в приміщенні не буваєте?

- Нет. 

- Ви ні з ким не знайомі? 

- Я знакома с санитарами, я приезжаю только, вот Инна Анатольевна хоронит брата, вот, 12 часов.

- Скажіть, а ви тут знаходитесь не тому, що у вас дружні стосунки з проректором Інституту Богомольця? 

- Я к институту Богомольца не имею, я закончила Легпром, у меня два высших образования, к институту Богомольца я отношения не имею.

А ось - кадри, зафільмовані всередині корпусу медуніверситету. На відео - ця сама пані. Красномовними жестами показує своє невдоволення зйомкою. За словами консьєржок медзакладу, пускати пані Олену до будівлі наказав керівник.

- Звонить до проректора, до Нікітюка, бере трубку, нам сказали, по телефону: Коняхину пропускать,сина. Більше ми нікого не пускаєм. Ну яке я маю право начальству спорить?

Про методи нещодавно призначеного проректора розповідають не лише охоронці. Кажуть, пан Никитюк виживає не лише орендарів, а й викладачів. Та й узагалі не зрозуміло, як людина з аграрною освітою стала одним із керівників медичного університету.

Олександр Хихняк, екс-викладач національного медичного університету ім. Богомольця:

- Новий проректор - він регіонал зі стажем, це Никитюк Олександр Андрійович, є серйозний протестний рух, і ми кажем: зверніть увагу на цю людину, він співав гімн партії регіонів, відправляв тітушок на майдан, а зараз він проректор з перспектиного розвитку університету і він якраз керує всіми економічними питаннями, і справа з орендарями - це, не здивуюся, його рук справа, це його методи, консолідувати всіх, вигнати, а потім всі придуть і будуть просити.

Тим часом бюро ритуальних послуг в університетському підвалі почали розбирати буквально по цеглині. Ось таку розруху побачили продавці на своєму робочому місці. Півстіни магазина просто виламали. Хто й коли - невідомо.

Сергій Руденко, юрист бюро з надання ритуальних послуг:

- Прорубано несучу стіну, прямо в магазин, який орендується, не забеспечується охорона, хто буде нести відповідальність за збереження матеріальних цінностей - незрозуміло.  Ми навіть не можемо зберігати речі в приміщенні, за яке платимо гроші, будемо викликати міліцію.

Та ще більше шокує інше. Серед гори побутового сміття й старих меблів лежать людські тіла. Їх зберігають без холодильників, за плюсової температури. У повітрі стоїть неприємний запах.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Просто навпроти крамниці ритуальних послуг знаходиться морг, якщо це приміщення мождна так назвати, тут по коліна води, умови зберігання тіл просто жахливі.

Чому так зберігають тіла померлих? Чому так ставляться до орендарів і не дають їм оплатити ремонт занедбаних приміщень? Почути відповіді від керівництва медичного університету ми не змогли. В адмінкорпусі журналістам повідомили, що на робочому місці немає нікого з керівників.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.