Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Священик церкви під Києвом потрапив за грати

26 лютого 2015, 22:04
Дата ефіру/події: Четвер, 26 лютого 22:04

Труна з трупом під вівтарем, замість ікони - фото небіжчиці. Так у селищі Бортничах, що поблизу Києва, священик виховував своїх парафіян. Відкопав дружину, яку півроку тому поховав на подвір'ї, та наказав вірянам на неї молитися, бо вона - свята. Перелякані мешканці викликали міліцію.

Свято-Покровський храм 18-го сторіччя. Останні 35 років тут служить отець Микола. Нещодавно він обніс храм парканом і дорогу до нього мешканцям Бортничів перекрив.

Петро, мешканець с. Бортничів:

- Зараз воно превратилося в якусь казарму. Обстроїли вокруг, не під'їхати, не зайти туди. Нас це не влаштовує. Це не є вотчина отця Ніколая. Ось тесть недавно помер. Я хотів свічечку поставить. Куди? Я не піду туди.

ЖорсткИй фейс-контроль і ретельна перевірка документів. Сторонніх усередину не пускають. На території звели кілька будинків, в яких живуть приблизно сотня людей. Віряни з усіх куточків України. Від сімей відмовилися, документи спалили, гроші й майно віддали священикові. За це мають право поповнити паству.

Марія, мешканка с. Бортничів:

- Він там зомбує людей, ввечері в п'ятницю приїхав батько, забрав дочку. Вона порізала всі документи, тому що це гріх, це коди. Просто настроює людей. Люди кидають дітей, деякі, що тут живуть, не ходять ні в школу, ні в садочки.

Інколи на молитви вдається потрапити й місцевим. Та вдруге туди вже не повертаються. Про дикі служби навіть розповідати бояться.

- Такая агрессия от него идет, такой прям говорит: вы дураки, вы не понимаете.

Та навіть для деяких стійких парафіян стала нестямом чергова священикова новація. Той одкопав труну дружини, яку півроку тому поховав на подвір'ї, поставив у церкві й наказав вірянам на неї молитися, бо вона - каже - свята. Замість ікони повісив портрета небіжчиці. Парафіяни почали цілувати трупові руки й оспівувати у молитвах.

Марія, мешканка с. Бортничів:

- Маленькі діти підходять, це бачать, це порушується психіка, цілують руки. Це треба щось робити, бо служба по правам дітей зовсім не реагує на це.

Прокуратура, міліція, служба у справах неповнолітніх, місцеві звернулися навіть до Митрополита. Люди налякані - не знають, від чого померла 40-річна дружина священика. Днями на подвір'ї церкви поховали ще одну жінку - парафіянку.

Наталія Горулько, мешканка с. Бортничів:

- Нас турбує, щоб почули наше громадське звернення за те, що батюшка незаконно заховує людей на території церкви, де приватний сектор, люди п'ють, у нас грунтові води дуже близько, що ми турбуємося за своє здоров'є, за те, що батюшка сектант, він просто розвів тут секту.

Мешканці знову викликали міліцію. Коли біля паркана з'явилися правоохоронці, священик кинувся проганяти вартових ладу.

- Быстренько собирайтесь и уезжайте. Собирайтесь и уезжайте. Отвечаю - быстренько уезжайте отсюда. На каком праве, по Конституции, это моя территория. И быстренько уезжайте отсюда. А я говорю, вы не имеете права, закройте. Вы не имеете права, вы не имеете права. 

- Не трогайте руками.

- Я сказал - не фотографируйте!

- Я не фотографирую.

- Сейчас я вам ее разобью.

У міліції нині звітують - священика заарештували. Йому загрожує ув'язнення.

Інна Гамалій, співробітниця Дарницького РВ міліції в м. Києві:

- Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ст.297 Кримінального Кодексу України "надруга над могилою". Санкція статті передбачає позбавлення волі до 3 років.

Панотцю та всій його пастві призначили психіатричну експертизу. Нині правоохоронці вирішують, що робити з домовиною та незаконними похованнями на подвір'ї церкви.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.