Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Хворий хлопчик, евакуйований з Луганська, потребує допомоги

2 березня 2015, 21:31
Дата ефіру/події: Понеділок, 2 березня 21:31

Понад 9 тисяч вимушених переселенців знайшли домівку на Миколаївщині. Хтось і досі мріє повернутися додому, хтось пускає коріння на півдні - знайшов роботу, годує рідних. Про одну родину з Луганська, яка теж знайшла притулок в Миколаєві - дивіться далі в сюжеті.

Рятуючись від війни, Надія Ропаєва разом із двома дітьми переїхала до Миколаївської області із Луганська. Спочатку жили в курортній зоні, потім - переїхали до Миколаєва.

Надія Ропаєва, мати хворого хлопчика:

- Здесь, по сравнению как другие люди живут... У нас и тепло, какое-то время нас и кормили, сейчас нам хлеб дают, чем могут - помогают. Овощи, бывают, со склада выделяют, крупы. Мы не считаем себя тут обделенными. Волонтеры приезжают, простые люди, с церкви. Не оставляют нас в беде.

Син Надії - 15-річний хворий Роберт - вже 5 років він бореться з доброякісною пухлиною мозку. Переніс дві операції, опромінення та гормонотерапію.

Надія Ропаєва, мати хворого хлопчика:

- Облучение мы проходили в Донецке, плюс - гормонотерапия, у него начались проблемы и с весом, он раньше худенький был всегда. Тяжело передвигаться. Нас лечили, начались язвы, лечились и у дерматологов, и у хирургов, но результатов не было, становилось только хуже. Здесь в Николаевской обл больнице нас лечили, стало лучше. Потому что когда приехали - было плохо с ногами. Они нам помогли очень и потом дали направление в Киев, в Охматдет. Там сделали биопсию и поставили: опухоль сосудов нижних конечностей.

Гемагематіома гомілки і стоп - вкрай рідкісне захворювання. Як кажуть лікарі: це - 10-й випадок у світі. Тепер треба шукати гроші на лікування. Мати Роберта сама виховує двох дітей. Зараз у неї  - ані грошей, ані роботи.

Надія Ропаєва, мати хворого хлопчика:

- Как нам сказали: один укол выходит 2,5 тысячи гривен. А нам их надо 2 в неделю, то есть 20 тысяч в месяц. На полгода - это где-то 120 тысяч курс лечения. Здесь я живу только на пособие по инвалидности. Сами понимаете - тяжело, у него - постоянные боли, нужен уход.

Про те, наскільки важке в нього захворювання, Роберт лише здогадується. Вчиться вдома, має звичайні дитячі мрії.

Роберт Григорян, хворий хлопчик:

- У тебя есть мечта? Какая?

- Выздороветь. Устроиться на работу.

- А кем бы ты хотел стать?

- Мебельщиком, мебель буду делать. На трудах мы делали стулья, стол мы ремонтировали учителю. Я хочу, чтобы у нас наступил мир. Чтобы все дружно жили.

Живе зараз ця маленька, але дружна родина переселенців в геріартричному інтернаті Миколаєва. 120 тисяч гривень, які потрібні на лікування Роберта, для них - захмарні гроші. То ж вони сподіваються на небайдужих людей, які допоможуть Роберту видужати і здійснити його мрії.

Картка ПриватБанку - 5168 7559 3484 8793, Григорян Роберт Саакович.

Телефон мами - Надії Ропаевої - 095-199-33-19.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.