Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Чернівцях учні жартома "замінували" ліцей

2 березня 2015, 22:37
Дата ефіру/події: Понеділок, 2 березня 22:37

Тривога - у військово-спортивному ліцеї в Чернівцях. Навчальний заклад замінували - таке повідомлення надійшло до міліції. Оперативники людей евакуювали, будівлю ретельно перевірили, але бомби не знайшли. Уже за кілька годин правоохоронці вирахували жартівників-мінерів. Ними виявилося двоє 12-річних учнів.

Повідомлення про замінування ліцею надійшло о 8-й ранку. До закладу терміново виїхали всі оперативні групи та аварійні служби. Учнів і персонал негайно евакуювали, але після ретельного огляду приміщення жодних вибухових речовин чи пристроїв не знайшли. А вже за лічені хвилини правоохоронці викрили і телефонних жартівників.

Микола Басараба, керівник сектору УМВС України в Чернівецькій області:

- Завдячуючи допомозі педагогічного колективу, вияснили, що дзвонили двоє малолітніх учнів цього ліцею, бажаючи пожартувати, здійснили цей дзвінок.

Хлопці зранку не надто поспішали на навчання. Дорогою до навчального закладу вирішили влаштувати собі вихідний. Один із учнів зателефонував на 102 і повідомив, що в ліцеї - бомба. Нині діти кажуть - навіть не здогадувалися, що їхній жарт матиме серйозні наслідки.

- Я шкодую про свій вчинок, більше так робити не буду.

У міліції розпочали кримінальне провадження. І оскільки "мінерам" лише по 12 років, відповідальність за них нестимуть батьки.

Мати школяра:

- Я сама в шоці. Не думала, що таке може статися. Я відізвала їх в сторону, питала, чи це правда, вони клялися, що це не вони, я вирішила вияснити все до кінця. Приїхали в міліцію і тут вони уже розкололися.

За витівки власних дітей вони сплатять штраф. Але правоохоронці також зазначають - вочевидь неправдиве повідомлення про замінування карають і позбавленням волі на термін від двох до шістьох років.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.