Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Під час гасіння пожежі в середмісті столиці загинули двоє рятувальників

4 березня 2015, 23:50
Дата ефіру/події: Середа, 4 березня 23:50

Загинули на роботі двоє столичних пожежників. Вони гасили стару двоповерхівку в центрі Києва. Пара сміливців першими піднялися на дах, і після того їх живими ніхто не бачив.

О пів на одинадцяту ранку. Будівля на вулиці Саксаганського лише трохи димить. Сірі струмки де-не-де вириваються зсередини. Ці двоє рятувальників першими піднімаються на дах. Чоловіки починають зривати покрівлю, аби дістатися до осередку займання. А ще за мить те місце, де стояли пожежники, стає схожим на вулкан. Їх вже не видно. Та чоловіків поки що ніхто й не шукає. Майже сотня їхніх колег намагається загасити стареньку будівлю.

- Ви не втомилися?

- Ми не втомилися, ми готові завжди захищати ваш спокій.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Через масштабну пожежу у центрі Києва перекрили частину вулиці Саксаганського. На місці працює майже два десятки пожежних машин та декілька швидких. Горить двоповерхова будівля.

У будівлі, де сталася пожежа, на першому поверсі знаходиться кав'ярня, а на другому - офіс державного естрадно-симфонічного оркестру. Його працівники певні - будівлю підпалили.

Юрій Федоренко, керівник Державного естрадно-симфонічного оркестру України:

- Це мое бельмо - в нас державний симфонічний академічний оркестр, який займає другий поверх. Слідство покаже, що це зроблене, щоб нас вижить.

Наталя Миколаївна, працівниця Державного естрадно-симфонічного оркестру України:

- Для самовозгорания нужны условия, таких условий для самовозгорпания не было! Ни электрической проводки, не хранились огнеопасные вещества.

Тим часом навколо палаючої будівлі стає все гарячіше. Пожежники намагаються якнайшвидше загасити полум'я. Бо ж вже розуміють: двоє колег у вогняній пастці. Боротьбу з вогнем ускладнює велика кількість дерев'яних конструкцій та горючий утеплювач.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- 12 година, пожежу у приміщенні майже локалізували. Стомлені пожежники все ще є всередині, однак полум'я вже немає. Дах будівлі вигорів вщент.

Мокрі і змучені роботою рятувальники в розпачі. Щойно вони дізналися: двоє їхніх колег загинули. 

- Під час гасіння пожежі загинули два наших співробітника... Ребят, извините, я позже...

Що точно сталося на даху - не знає ніхто. Припускають: покрівля завалилася і перекрила чоловікам шляхи для відходу.

Тетяна, свідок:

- Открыли шифер, самую центральную точку, и они исчезли, я думала, что они просто спустились, оказывается, они упали в пропасть.

Сергій Бочковський, голова Держслужби з надзвичайних ситуацій:

- Вони працювали на вирішальному напрямку в горищі. Це стара будівля, було обрушення дерев'яних конструкцій. Шляху для відступу у хлопців не було, завалився дах і закрив їм відступ.

На місце пожежі приїхав очільник Києва Віталій Кличко. Міліція та прокуратура. На даху знаходять каністру з бензином. 

- Знайшли якийсь незрозумілий бензобак з прогоревшей прокладкой.

Кілька годин на даху працюють слідчі. І врешті тіла загиблих спускають вниз.

Ця пожежа стала останньою для двох рятувальників: заступника керівника четвертої пожежної частини 35-річного Андрія Ступаківського та 24-річного старшого пожежника цієї ж частини Дениса Ритова.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.