Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 1 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Каховці обвалився балкон разом із власником

10 березня 2015, 23:14
Дата ефіру/події: Вівторок, 10 березня 23:14

Балкон багатоповерхівки впав разом із власником квартири в Каховці на Херсонщині. Постраждалого доправили до лікарні, але медики врятувати пацієнта не змогли. Сусіди розповіли - чоловік кілька років просив комунальників, аби ті звернули увагу на аварійну конструкцію. І ті звернули - але вже після загибелі людини.

- Вечером он вышел на этот балкон. Наверное, покурить. И больше не вернулся. Вышел - балкон обвалился.

На гуркіт вибігли сусіди. Вони й побачили чоловіка, що його причавило бетонною брилою.

Марія Бунчук, сусідка загиблого:

- Грохот сильный был, даже с этих домов рядом выходили, грохот страшный был. 

Люди відсунули плиту та викликали швидку, проте за кілька годин постраждалий помер у реанімації. За словами сусідів, винні в трагедії працівники ЖЕКу. Адже загиблий не раз звертався до комунальників із проханням звернути увагу на аварійний балкон.

- Оно ж вот все ржавое, шо ж тут буде держать?

Любов Тернюк, сусідка загиблого:

- Мы три года дивились на цей балкон, і три года ніхто не обращав вніманія. Ніяка не керуюча, не перекеруюча. Могли якісь труби поставить, подпорки, могли його залить, шото здєлать!

Донька загиблого розповідає - після трьох років листування батька з ЖЕКом там усе ж балконом зацікавились, але вже після трагедії.

Вероніка, донька загиблого:

- В тот же вечер сотрудники ЖЕКа пришли в квартиру. Они хотели опечатать балкон, хотели его закрыть. В квартире находился сосед, он попросил составить акт. На что сотрудники сказали: ничего составлять не будем - и ушли. Вернулись через неделю, когда у нас были поминки, стояли столы. Они вот вернулись, чтобы что-то сделать.

Утім, у комунальному підприємстві, яке обслуговує будинок, твердять: загиблий до них не звертався. Те, що конструкція небезпечна, виявила комісія під час підготовки до зими.

Сергій Гордієнко, директор комунального підприємства:

- Было выдано предписание этому человеку до 1 апреля не выходить на балкон, так как балкон аварийный. Ремонт был запланирован на март месяц 2015 года.

Утім, правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом службового недбальства. Уламки балконної плити взяли на експертизу.

Віталій Немерець, керівник Каховського РВ міліції:

- Начато досудебное расследование. На данный момент проводяться ряд досудебных действий.

Якщо правоохоронці доведуть, що містянин таки звертався до ЖЕКу, а там його заявами знехтували - винним загрожує до трьох років позбавлення волі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.