Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Масова бійка зі стріляниною на Житомирщині

11 березня 2015, 23:10
Дата ефіру/події: Середа, 11 березня 23:10

Смертельна бійка за врожай. На Житомирщині внаслідок масової сутички між представниками агрофірми та банку загинув 20-річний хлопець. Десяток людей із вогнепальними пораненнями в лікарні. Нині правоохоронці з'ясовують ступінь вини кожної зі сторін конфлікту.

За останні півроку мешканці села Паволочі на Житомирщині забули, що таке спокій. Батьки бояться випускати дітей самих на вулицю. А все розпочалося, коли поряд із їхнім селом побудували сушарку для кукурудзяного зерна. Восени 2014-го між агрофірмою та банком-кредитором виник конфлікт. Підприємці заборгували фінустанові кругленьку суму.

Костянтин Школяренко, заступник керівника правління банку:

- 17 миллионов долларов. Общий кредитный портфель компании около 60 миллионов долларов. У нас в залоге по нашему кредиту с/х техника - это сеялки и 118 тысяч тонн кукурузы.

Аби повернути гроші - за клопотанням банку виконавча служба наклала арешт на врожай. Та вивезти й продати зерно не вдається - аграрії поставили свою охорону. Проте озброєні молодики взялися залякувати й селян.

Валентина, мешканка с. Паволочі:

- В мене діти ходять зі школи 3 кілометра додому. Дівчатка. І вони ходили по вулицях юрбами, ці охоронці, і на даний час мені конешно шо було страшно.

Олександр, мешканець с. Паволочі:

- Це вже беспридел. Страшно і жінку на роботу випустить, страшно і дітей випустить з дому. Бо їздять без номерів, без нічого. Ніхто нічого тут не контролірує.

У лютому по місцевих мешканцях агресивно налаштовані охоронці навіть стріляли. Тоді минулося без постраждалих.

Віліна, мешканка с. Паволочі:

- Просто вони тупо ідуть по дорозі, їх обминуть машиною неможливо. Сигналиш - вони не реагірують. Він їм дав зауваження, водітель, вони нецензурнми словами відповіли у відповідь, і другий сказав, що стояв з автоматом - що зара будем вас мочить. Стріляли в задок, якщо б стріляли вище, то розірвало б там, закінчилось дуже б погано.

Та днями конфлікт між банком і агрофірмою загострився. Адже біля поля вже чергували і представники фінустанови. Під час спроби фермерів вивезти частину зібраного зав'язалася масова бійка. Олег бачив усе на власні очі. Їхнє громадське формування запросили місцеві, аби бодай якось дати лад у селі. Утім, жодні вмовляння активістів не допомогли, і дві юрби чоловіків таки побігли одна на одну. 

Олег Губинський, громадський активіст:

- Более 500 человек, которые одновременно находились на поле с 2 сторон. Стенка на стенку шли: с дубьем, какие-то арматуры. Что в руках было, все, что могли собрать, я так понимаю. Произошло это буквально в течение 3-5 минут, люди падают, арматурой бьют по голове, добивают.

Під час бою кілька молодиків витягли зброю й почали стріляти. Найтяжчих поранень дістав 20-річний хлопець. Медики намагалися врятувати йому життя, але за кілька годин пацієнт помер.

Олег Губинський, громадський активіст:

- У него было ранение в грудь. Сразу же оказали первую помощь и отправили в ближайшую больницу, а таже всех остальных ребят, которые там в ноги попадали. У одного над бровью правого глаза пуля попала. Частично удалили ее, резинову, а часть осталась непосредственно в тканях.

Зупинити стрілянину вдалося лише правоохоронцям. Коли міліція прибула на місце, молодики розбіглися врізнобіч.

Алла Ващенко, керівник відділу УМВС України в Житомирській області:

- На даний час у ході досудового розслідування опитано вже кілька сотень людей. Встановлюються всі учасники конфлікту, і у будь-якому разі кожному із них, їхнім діям буде дана правова оцінка. На даний час оголошено підозру 1 особі, яка вчиняла постріли. З місця події вилучені 7 гільз, попередній висновок лікарів, що це була травматична зброя.

Нині тривають слідчі та розшукові дії, щоби визначити всіх учасників інциденту.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.