Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 1 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Вінниці хлопчаків-екстремалів вразило струмом

18 березня 2015, 21:33
Дата ефіру/події: Середа, 18 березня 21:33

Хотіли пострибати, натомість ледь не поплатилися життям. На вантажній залізничній станції Вінниці двох 12-річних школярів уразило струмом напругою у 27 тисяч вольтів, щойно ті спробували позайматися паркуром на локомотиві. Обидвоє дивом залишилися живими і наразі перебувають в опіковому відділенні Вінницької обласної лікарні.

Людмила не відходить від синового ліжка ані на мить. Жінка і днює, і ночує у лікарняній палаті опікового відділення. Каже: те, що її 12 -річний Ростислав прийшов до тями та врешті розплющив очі - вже найбільше диво, на яке навіть не сподівалася. Адже хлопець отримав опіки 55 відсотків тіла.

Людмила Алексюк, мати постраждалого:

- Ми приїхали - він був в дуже важкому стані. Його охолоджували. На ньому згоріла куртка і речі. Повністю. Осталась тіки частина. Кросівки і частина штанів задня.

Поряд ліжко Ростикового однокласника Іллі. Його мама зізнається - трагедія із сином ледь не звела її з розуму.

Оксана Замолитва, мати постраждалого:

- З сином сталася біда. А я - мати-одиначка. Я вдова. Чотирьох дітей.

Передували трагедії ігри вінницьких школярів на залізниці. Діти залізли на локомотив, аби пострибати по вагонах - і майже відразу отримали удар струмом у 27 тисяч вольт.

Людмила Алексюк, мати постраждалого:

- Вони пригнули на вагон. Там йшла електрична дуга, а вагони, як ми тепер знаєм, під напругою 27 тисяч вольт. Ця дуга пройшла по Ростіку. Обгоріло всьо тіло.

Віталій Присяжний, працівник залізничної станції Вінниця:

- Діти цього не розуміють. Були й такі випадки, шо залазять на вагони, фотографуються. Не зважаючи на те, що й попередження - таблички висять, і що може бути. Але ж дитина є дитина. Що тут казати? Струм - 27 тисяч.

В Іллі - 8 відсотків опіків, здебільшого на обличчі та кінцівках, а от за життя Ростислава вже четвертий день борються лікарі, рідні й волонтери. Кажуть, дві пережиті операції з заміни ураженої шкіри для  хлопця - тільки початок. Попереду тривалий та дорогий курс реабілітації.

Василь Нагайчук, завідувач опікового відділу Вінницької обласної лікарні ім. Пирогова:

- Прооперувати - це одна сторона питання. Потрібно медикаментозно підтримувати стан хворого. На такому рівні - щоб він переборов, переніс цю надзвичайно важку опікову травму.

Іллі ж, щойно рани загояться, доведеться робити пластику обличчя.

Оксана Замолитва, мати постраждалого:

- З очками щось проблема. Вони гнояться, і постійно гній тече. І не приживається коло них кожа. Вона відходить. Мабуть, нам потрібна буде якась повторна операція. І дійсно, після такого струму наслідки, які можуть бути - ніхто не скаже й не прогнозує.

Волонтери вже назбирали понад 50 тисяч гривень, проте цієї суми ледь вистачить постраждалим на лікування. Лише одна ампула антибіотика вартує тисячу гривень. Рідні та близькі благають про допомогу, аби хлопчики мали шанс стати на ноги.

Номер картки матері Ростислава у ПриватБанку 5457 0822 3292 8783 Алексюк Людмила.
Телефон 067 159 95 03.
Номер картки матері Іллі у ПриватБанку 5168 7572 2752 8348 Замолитва Оксана.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.