Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вандали викрали скульптуру зі столичної Пейзажної алеї

18 березня 2015, 23:46
Дата ефіру/події: Середа, 18 березня 23:46

Вкрали дівчинку. У Києві на Пейзажній алеї знову орудували вандали. Цього разу невідомі поцупили бронзову скульптуру дівчинки, що прикрашала один з фонтанів. В міліції зазначили: викрадачів та саму 30-кілограмову фігуру вже шукають. Хто й навіщо систематично розкрадає парк у самісінькому центрі столиці й чому досі жоден вандал не покараний?

Ірина Іллівна разом із онукою тут не вперше. Пейзажна алея - одне з найулюбленіших місць родини. Є де сфотографуватися та відпочити. Та от сьогодні світлини поряд із фонтаном-слоном не буде. Бронзову скульптуру дівчинки, що його прикрашала - вкрали.

Ірина Іллівна, мешканка м.Києва:

- Я, честно говоря, думала, что здесь есть видеонаблюдение.

Жінка впевнена: цьому можна було зарадити, якби дитячий парк був під пильним наглядом. 

- Зависит все от нашего Киевсовета, от нашего мера, его избрали- пускай работает!

Кияни кажуть: за останні кілька років Пейзажна алея стала золотою знахідкою для злочинців. Тут вже відкручували голову Маленькому принцу, відбивали йому руку, розбивали скульптуру лисеняти.

Ольга, мешканка м.Києва:

- Дуже шкода, дуже прикро! Це культура поведінки громадян, що тут поробиш. Приходять в нетверезому стані й наркомани, й різна молодь така неадекватно себе веде.

Засмучений та розлючений й сам творець цих скульптур. Костянтин вже втомився постійно відновлювати понівечені фігури. Зізнається: бронзова дівчинка була символом Пейзажки. Відтворити її знову вже не вдасться.

Костянтин Скритуцький, скульптор:

- Наше общество не готово к таким скульптурам, которые по всем странам и городам Европы стоят, и их любят и охраняют! Мне уже это все надоело, я возмущен, и когда нет одного управляющего за территорию.

Питання про створення комунального підприємства у Києві, яке б відповідало за стан парків, Костянтин разом зі своєю командою неодноразово порушував. Проте досі ситуація не змінилася. А одне з мальовничих місць відпочинку в столиці поступово перетворюється на руїни. 

Костянтин Скритуцький, скульптор:

- Что там только не происходит - и торговля, и политагитация, но не то, для чего это место строилось! Я в отчаянии, я не вижу уже в этом смысла.

Натомість в департаменті містобудування та архітектури стверджують: за кілька тижнів запрацює нове комунальне підприємство, що якраз відповідатиме за столичні парки. Не виключають, що Пейзажна алея разом із дитячим парком, нарешті, буде під наглядом.

Андрій Вавриш, заступник керівника департаменту містобудування та архітектури Київської міської держадміністрації:

- Мы сейчас будем заниматься развитием проекта "Киевские парки", мы будем понимать, что будет влиять на формирование новых приоритетов Зеленстроя, будем строить с ними проект и будем менять приоритеты в работе парков.

Натомість у міліції переконують: пошуки вкраденої тридцятикілограмової скульптури тривають. Шукають й тих, хто її поцупив. Втім, кажуть: жодної заяви про зникнення бронзової дівчинки ніхто не писав. А от патрулювати правоохоронцям на пейзажці цілодобово не видається можливості.

Наталя Калиновська, помічник керівника Шевченківського РУ міліції Києва:

- В кожному районі здійснюється патрулювання правоохоронцями, й кожний патрульний наряд має свої вулиці, й вони з певним проміжком часу перевіряють всі ці вулиці, парки та інші місцевості.

Скульпторові від цих заяв не легше. Костянтин вирішив: якщо ситуація не зміниться, він не робитиме фігури з бронзи та каменю для столиці. Навіть більше того - прибере ті, що вже прикрашають місто.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Не вандалы, пида*асы! Это какой тварью нужно быть, что бы украсть скульптуру. Поймать и повесить тварей!
Дима 10.05.2015, 23:04 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.