Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Дніпропетровську викрили банду, яка грабувала колекціонерів

20 березня 2015, 22:55
Дата ефіру/події: П’ятниця, 20 березня 22:55

У Дніпропетровську затримали злочинне угруповання, яке грабувало колекціонерів антикваріату. Вже довели їх причетність до скоєння чотирьох зухвалих злочинів, але у міліції впевнені: кількість таких нападів значно більша, тож після розголосу інформації у ЗМІ цілком імовірно, що у резонансній справі з'являться нові епізоди.

Починаючи з осені минулого року Дніпропетровськом прокотилася низка дуже схожих за сценарієм розбійних нападів та пограбувань. Усі, хто постраждав від рук невідомих зухвальців - колекціонери.

Сергій Бухінник, заступник керівника відділу Дніпропетровського МУ міліції:

- Стоимость самой большой коллекции, которой удалось завладеть злоумышленникам, составляет около 400 тысяч гривен. Значит, это монеты, медали и другие предметы антиквариата.

Вийти на слід зловмисників, а тим більше упіймати їх на гарячому, було непросто. Задля вдалої операції кількох оперативників ввели у середовище колекціонерів.

Артур Терещенко, кореспондент:

- Зустрічі дніпропетровських колекціонерів та поціновувачів антикваріату є традиційними. Щосуботи та неділі вони збираються ось тут - біля пам'ятника молодому Шевченку.

Врешті кілька місяців оперативного стеження виявилися дієвими - злочинців вдалося вистежити. В міліції наголошують: члени угруповання завжди реагували швидко та організовано, але під час останнього нападу потрапили у пастку.

Сергій Бухінник, заступник керівника відділу Дніпропетровського МУ міліції:

- Выслеживали жертву. После чего ударная группа догоняла жертву сзади. Били в последнем случае телескопической дубинкой с металлическим набалдашником по голове, после чего вырывали сумку с вещами этими ценными и убегали.

Підозрюваний:

- Ну жертву выбирали не мы. Жертву выбирал человек, который нам предложил это дело. Ну то есть мы поехали на место происшествия. Он нам дал чёткие указания, мы пошли и совершили преступление.

Так про невдалий напад, під час якого ледь не вбили жертву, розповідає один із затриманих і додає: більшість його поплічників - колишні тюряжники.

Сергій Бухінник, заступник керівника відділу Дніпропетровського МУ міліції:

- К серии этих преступлений причастна группа из семи человек. Двое из которых - это организаторы, и пятеро - это исполнители.

Володимир, колекціонер:

- Крыса, ну в смысле наводчик - это один из местных коллекционеров, ну а точнее - барыг. Знаю, что он занимается ремонтами квартир, и у многих коллег по хобби не просто был в гостях, а и делал ремонты. Отсюда и такая осведомлённость о коллекциях своих жертв. Сам, падло, руки марать не хотел. Нанял урок, а те отморозки. Нескольких мужиков эти отморозки чуть не забили до смерти.

Вже доведена причетність угруповання до скоєння чотирьох розбійних нападів, та правоохоронці впевнені: кількість жертв значно більша.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.