Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Волині розбився літак контрабандистів

26 березня 2015, 22:40
Дата ефіру/події: Четвер, 26 березня 22:40

Літак, що перевозив білоруську контрабанду до Польщі, розбився на Волині. Під час падіння АН зніс дах будинку й упав просто посеред вулиці. Пілот та пасажир загинули. Лише дивом минулося без жертв серед місцевого населення.

Усе сталося о пів на першу ночі в селі Промені, що за кілька кілометрів від Луцька. Місцеві кажуть - уже спали, аж раптом почули сильний гуркіт. Повибігали на вулицю й не повірили власним очам.

Володимир, свідок:

- Було страшно сильно, тому що не знав, що відбувається. Коли вийшов на вулицю, побачив полум'я і відразу сюди почав бігти. Тут почалися вибухи - видно, чи в баках, були баки повні.

Олександр Редько, свідок:

- В цій кімнаті я спав ось з жінкою - і видно було, як в кіно сидиш… І вибіг на дорогу, побачив: літак лежить, побудив дітей, бо злякався - вибух, чи що там може бути, не дай Бог, дітей чимдалі від хати відправив.

Під час падіння літак зніс дерева, паркани та електроопору, тож кілька хат залишилися без світла. Одній будівлі розтрощило дах. Тепер її власники підраховують збитки.

Юрій Козлюк, постраждалий:

- Сусіди налякані, так само і в нас вдома трошки люди шоковані: мати була з внучкою. Будемо якось думати, що по-тихеньку все це відбудуємо.

На місце інциденту прибуло кілька пожежно-рятувальних груп.

Сергій Юра, заступник керівника управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Волинській області:

- Були направлені практично всі підрозділи туди, тому що повідомлення було, що горять всі будинки там і так далі. На даний час там працює декілька слідчих груп.

Повітряне судно нагадує купу металу, шансів вижити у пілота та його пасажира не було. Довкола розкидано блоки цигарок. Місцеві припускають: АН, який раніше належав місцевій агрофірмі, мав доправити контрабанду до Польщі. Хто нині власник літака - в селі не знають.

Сергій Федчук, Промінський сільський голова:

- Детально нам в сільську раду ніхто не представляє, на кого літак зареєстрований, навіть транспортні засоби ми не знаємо, кому вони належать, ми ж не займаємося цими питаннями. Так що чий це літак і кому він належить - не можна стверджувати, ви бачите, який це літак - ні бортового номера, нічого, хто його знає.

Тим часом правоохоронці вивчають усі обставини авіакатастрофи.

Петро Шпига, керівник УМВС України у Волинській області:

- На даний час вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 3 ст 281 - це є порушення правил повітряних польотів ККУ. Хочу відмітити, що подальшим розслідуванням даного інциденту буде займатися транспортна міліція.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.