Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 3 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Маленька львів'янка не виживе без дорогої операції

31 березня 2015, 20:58
Дата ефіру/події: Вівторок, 31 березня 20:58

Життя 8-місячної Віки Гордієнко залежить від чужих, але небайдужих людей. Вроджена патологія - атрезія жовчовивідних шляхів - забрала у дитини шанс вижити без складної операції. Пересадку печінки можна зробити лише за кордоном і за великі гроші. Родина не в змозі заплатити за лікування самотужки.

- Як доїсть пляшечку, якщо соска рядом лежить, вона вже пляшку відкладає і сама собі соску в рота пхає. Мені подружка каже: вона скоро вже піде бутилку мити, пляшку. Отака в нас доросла.

Вікторії лише вісім місяців, а досвід пацієнтки лікарень у неї як у дорослої людини. Відразу після народження дівчинці поставили страшний діагноз - атрезія жовчовивідних шляхів. Це означає, що за рік чи два її печінку знищить цироз. Дитині на третьому місяці життя зробили операцію. Віка щодня змушена приймати ліки, розповідає її мати Катерина.

- Двічі, по дві половинки - це щоб не накопичувалася рідина в животику. То сечогінне таке, наче не дуже шкідливе таке.

Та ресурси маленького організму вичерпуються. Щоб дальше жити, Вікторїї необхідно зробити пересадку печінки від батька.

Галина Курило, завідувачка відділення Львівської міської дитячої клінічної лікарні:

- Ну якщо не робити пересадки, дитина загине. Коли вичерпаються можливості паліативної операції і не зробити трансплантацію - дитина може загинути. Це реально. Як правило, трансплантація - це перший крок до здоров'я дитини. Чим швидше вона зробиться, тим швидше організм Вікторії привикне до нового органу, до чужого органу, і зможе жити і розвиватися як всі решта однолітки її віку.

Катерина за допомогою медиків знайшла клініку в Бельгії, де погодилися прооперувати малечу. Уже й прислали рахунок - 127 тисяч євро. Та сім'я не може зібрати такі кошти самотужки. 

Катерина Гордієнко, мати дівчинки:

- Всі гроші в нас ідуть на це лікування, і то дуже важко, і все туди, і відкладати ну немає з чого. Чоловік там працює, але то таке. Ті, що дитячі гроші - в нас на харчування більше йде, ніж ті дитячі гроші.

У закордонній клініці на дівчинку чекають вже в травні. До цього часу потрібно зібрати кошти. Віка та її батьки сподіваються на допомогу небайдужих людей. Будуть вдячні за будь-яку пожертву, бо лише так можуть врятувати життя маляті.

Катерина Гордієнко, мати дівчинки:

- Вже стільки всього пережили, я не знаю взагалі, як стільки в неї сил це все терпіти, і іноді вона сильніше за мене виявляється. Але нічого, треба з цим боротися, бо я знаю, що мушу.

Картковий рахунок в ПриватБанку 5168 7572 7929 6554 на Гордієнко Віталій Вікторович, батько.
067 560 40 40 Віталій (батько)
097 815 97 83 Катерина (мати).

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.