Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Мужньому хлопцю потрібна допомога, щоб остаточно здолати страшну хворобу

7 квітня 2015, 20:59
Дата ефіру/події: Вівторок, 7 квітня 20:59

А зараз просимо вашої особливої уваги. У харків'янина Євгена Черненка рідкісний для ракових недуг різновид - лімфома Беркітта другої стадії. У хлопчика є всі шанси одужати - кажуть лікарі. Але родині не вистачає грошей на два останніх, як вони сподіваються, курси хіміотерапії.

Євген Черненко, хворий:

- Та я виходжу прогулюватись іноді, коли можна. Коли стає краще. То я не завжди замкнений.

На ці півроку, що Євген провів у лікарняній палаті, в нього були інші плани. По закінченню школи хлопець збирався вступати до інституту. Каже, хоче виховувати дітей, як і його батько - той все життя працював педагогом в інтернаті.

Євген Черненко, хворий:

- Хотів би бути вчителем фізкультури або тренером. Зі спортом зв'язано.

Говорити про себе Євгену ніяково. Він сором'язливо відповідає на запитання уривчатими реченнями. Не жаліє себе, про болісне тривале лікування каже - нічого особливого.

- Та я нічо не чувствував. Не знаю... Звик...

Лікарі певні: це неправда, що Євген не відчуває болю. Дивуються його мужності та витримці. Зазначають: такі дисципліновані пацієнти викликають повагу.

Марія Койда, лікар міської дитячої лікарні №16 м. Харкова:

- Он уже прошел у нас 4 блока химиотерапии. Это высокодозные блоки. После которых, после каждого из которых, у него были серьезнейшие осложнения. Он очень спокойный, хороший, выносливый мальчик. И он терпит все, что только… тяжелые, конечно, испытания ему…

Вражені діагнозом сина, спершу розгубились - розповідає батько Євгена. Здолати відчай допомогли близькі, друзі, найбільше - лікарі.

Віктор Черненко, батько хворого хлопця:

- Коли я перший раз побачив діток маленьких тут, Женя їх побачив... Нам стало трошки зрозуміло - куди ми попали. І коли ми побачили - дітки бавляться, сміються, мами нормально з ними спілкуються. Боже, як в такому можна сміятись? Я думаю - можна і нужно!

Євген Черненко, хворий:

- Спочатку було важко настроїтись. Потім почав читати... Підтримка дуже велика, серйозна.

Позитивна динаміка у пацієнта є, констатують медики. Проте, виявилось - чотирьох курсів хіміотерапії недостатньо, необхідні ще два.

Марія Койда, лікар міської дитячої лікарні №16 м. Харкова:

- Это самый оптимистичный, после которого мы будем делать контрольные исследования, компьютерную томографию. И дальше будем определяться с дальнейшей терапией.

Аби хлопець остаточно здолав хворобу - потрібно ще кілька десятків тисяч гривень. Та ресурси простої родини з маленького райцентру вже виснажені. Батьки Євгена будуть дуже вдячні усім небайдужим людям - і за матеріальну, і за психологічну допомогу.

Віктор Черненко, батько хворого хлопця:

- Горювать і таке інше якось і немає часу, і я - позитивно настроєний.

Номер картки у ПриватБанку 5168 7572 8373 2131.
Телефон брата, Дмитра Черненка - +38 068 533 93 18.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.