Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Підліток з ромської родини згвалтував маленьку сусідку

7 квітня 2015, 22:05
Дата ефіру/події: Вівторок, 7 квітня 22:05

Жахливий злочин на Закарпатті. 15-річний підліток зґвалтував 6-річну дівчинку. Обидвоє - із сімей ромів. Перелякана дитина відразу розповіла про наругу рідним, а вже ті зателефонували до міліції. Того ж дня правоохоронці затримали збоченця. Він у всьому зізнався.

Євген Соломін, кореспондент:

- Відомо, що і ґвалтівник, і його жертва були добре знайомі. Більше того, жили в сусідніх будинках. Того дня вони з іншими дітьми гралися разом на дитячому майданчику.

Згодом 15-річний циган запропонував дівчинці продовжити гру в складському приміщенні, яке розташоване на тому ж подвір'ї. Не підозрюючи лиха, дитина пішла зі старшим товаришем. Там він і познущався з маленької жертви. Після скоєного втік.

Олег Подебрій, керівник відділу УМВС України в Закарпатській області:

- Працівниками карного розшуку досить швидко цей хлопець був затриманий, і він зізнався в скоєнні цього злочину. Зараз проходять різного роду експертизи і вирішується питання про притягнення до відповідальності цієї людини.

Нині затриманий під вартою. Йому повідомлено про підозру й тепер обирають запобіжний захід. Та місцеві не відкидають, оскільки ґвалтівник і його жертва з великої ромської родини, то гучну справу можуть заладнати між собою миром чи за гроші. До того ж обидвоє - неповнолітні. Юристи кажуть - суд може зважити на вік підозрюваного, одначе кримінальної відповідальності йому навряд чи вдасться уникнути.

Михайло Маркусь, юрист:

- Діючий Кримінальний кодекс визначає в статті 22, що суб'єктом злочину є особи від 16 років, проте по окремим категоріям відповідальність наступає з 14 років. Тому в даному випадку особі є 14 років, то вона буде нести відповідальність згідно статті 152, а саме "зґвалтування".

Тож, імовірно, малолітній ґвалтівник своє повноліття зустріне за ґратами. Кримінальний кодекс за такі злочини передбачає позбавлення волі на термін до 15 років. Його жертва нині в лікарні.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.