Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В столиці аферисти продавали квартири-привиди

10 квітня 2015, 23:58
Дата ефіру/події: П’ятниця, 10 квітня 23:58

Будівельна афера в столиці: дільці перепродували квартири в довгобуді. Клієнтам пропонували вигідні ціни за квадратні метри, але документів ані на землю, ані на зведення не показували. Мовчали й про те, що це будівництво з довгою історією, та з уже обдуреними інвесторами.

Із-поміж багатьох оголошень про квартири Ігорові припала до душі ось ця - квадратні метри в новобудові в Голосіївському районі столиці. Надто чоловікові сподобалася ціна.

Ігор, постраждалий:

- Меня устроила сумма - 50% взнос - 360 тысяч грн, и еще равными платежами, мы разделили по 300 тысяч в течении года.

Першу секцію обіцяли здати вже за рік. Тож гроші сплатив, не вагаючись. Навіть попри те, що дозвільних документів до пуття не роздивився.

Ігор, постраждалий:

- По ним я ничего не понял, потому что эта стройка передавала от одной фирме другой, а свидетельство - еще какие-то три другие фирмы, я увидел, что документы - нет соответствия, разрешения на стройку и тд, они утверждали что такой договор - нотариально не заверенный, они имеют право по нему строить.

Це будівництво і справді з багатою історією. Житловий комплекс на проспекті Науки почали зводити ще 2005-го. Коштом інвесторів. Тобто таких самих людей, як Ігор, які вклали в будівництво власних жител.

Олексій Гончарук, голова спілки інвесторів України:

- Засновники хтось кудись вийшов, з собою забрав, втік, змінив прізвище. Потім криза, почали тиснути інвестори, намаглися порушити кримінальну справу.

Ці кримінальні провадження чинні і нині. Але розглядають їх кволо - каже Олексій Гончарук. Хто поновив будівництво комплексу й продаж квартир тепер - навіть не здогадується.

Олексій Гончарук, голова спілки інвесторів України:

- Я не вірю, що на цей об'єкт зайшов хтось новий, тому що ризик дуже великий, я думаю, що це товарищі намагаються реанімувати стару історію.

Ба, більше - хто будує тут, тяжко з'ясувати навіть правоохоронцям.

Наталя Титова, помічник керівника Голосіївського РУ міліції Києва:

- Получилось установить представителя строительной этой компании, который тоже никаких документов предоставить не смог. Кто организатор этой схемы, мы сейчас ищем. Относительно неизвестных людей, которые занимались мошенничеством, ч 4 ст 190 УПК - это мошенничество в особо крупных размерах.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Довжелезні та круті сходи до відділу продажу - звичайного будівельного вагончика. Між тим там торгують квартирами у преміум житловому комплексі. Ось в цьому, що будується. Що в ньому такого елітного - Свідкові спитати вже немає у кого.

Менеджерів із продажу тут і справді вже нема. Але переконатися, що офіс зачинений, знімальній групі завадили охоронці.

- Тут же не работает ничего. 

- А как же вы квартиры продаете? 

- А никто ничего не продает, реклама есть, но ничего нет, тут даже провода оборванные.

Але робота зі зведенням комплексу триває - на верхніх поверхах працюють робітники. Тож правоохоронці та юристи закликають - бути обережними, щоби не потрапити на гачка аферистів. Купуючи житло, передусім, радять спілкуватися з директором будівельної компанії.

Олексій Гончарук, голова спілки інвесторів України:

- Інвестуючи в будівництво житла, ви фактично вибираєте собі на наступні декілька років партнера, якщо зараз поки все добре, на цьому етапі директор компанії не готовий з вами зустрітися, то що буде, коли проблема виникне.

А по-друге, звертати увагу на цільове призначення землі. Це має бути громадська житлова забудова. Ідеально, коли сотки належать тій фірмі, яка й зводитиме оселі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.