Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Буревії накоїли лиха по всій Україні

15 квітня 2015, 00:13
Дата ефіру/події: Середа, 15 квітня 00:13

На зміну пасхальному теплу - похолодання, дощ і буревії. Справжні урагани та піщані бурі пронеслися Україною. Дужий вітер ламав дерева та металеві конструкції. Що накоїла негода - дивіться в наступному сюжеті.

Хмельницький. Камера спостереження на одній з будівель. Світить сонце, люди спокійно гуляють вулицями. Аж раптом перехожі починають бігти. А вже за мить величезні хмари піску, що розносить потужний вітер, накривають місто. Буревій ледь не скинув з мосту людей та транспорт. Після пилового урагану рух в кількох районах Хмельницького на півгодини зупинили, аби прибрати дерева, що впали на проїжджу частину.

***
Тернопільщиною також пронеслися піщані вітри. Ось ці кадри з відеореєстратора. Автомобіль в'їжджає просто в буревій поблизу міста Збаража. Видимість майже нульова. Швидкість транспорту - 20 кілометрів на годину.

***
15-хвилинна буря  наробила лиха у Львові. У спальному районі вітер підняв у повітря поліуретанову плиту, що була на складі. Конструкція впала просто на літнє подружжя, яке прямувало тротуаром. Чоловік та жінка отримали травми.

Юрій Янковський, лікар Львівської комунальної клінічної лікарні №8:

- При поступленні виявлено в них забійні черепно-мозкові травми. Струс головного мозку, забійні рани лобних ділянок, і жінки, крім того, перелом ключиці. І забої грудних кліток в обох. Обом хворим запропонована госпіталізація, від якої вони відмовились. 

В іншому мікрорайоні вітер вирвав із корінням величезну ялину. Дерево впало на тротуар, поряд із зупинкою громадського транспорту, дивом ніхто не постраждав. А у середмісті негода зірвала бляху та дерев'яні балки із спорткомплексу. Залізяччя полетіло на сусідній житловий будинок та вибило шибки на балконі, а також влучило в автомобіль.

Стефанія Бойко, мешканка м. Львова:

- Вітер, хмари. Тоді вітер сильний такий встав, і зняло півдаха, і той дах летить туди, на нашу сторону, на наш балкон, сюди, і тут впало. Трісло то всьо, поломалося. Машина сусіда стояла - машину розбило заднє стікло.

Подекуди у парках вітер поламав дерева та гілки. Комунальники прибирають місто.

***
Розгулялася негода і в Києві. Дужими подихами вітер викорчовував із землі величезні дерева. Так, на вулиці Московській, поблизу метро Арсенальної, впало дерево. Зелений гігант зачепив тролейбусні дроти, утім, на щастя, оминув під час падіння машини и людей. Бригади робітників впродовж двох годин розпилювали дерево, яке повністю перекрило дорогу. Після цього рух вулицею був відновлений.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.