Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 6 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві затримали серійного вбивцю жінок

15 квітня 2015, 21:26
Дата ефіру/події: Середа, 15 квітня 21:26

Маніяка, що вбивав та ґвалтував жінок, затримали в Києві. Місяць тому Свідок розповідав про два жорстокі вбивства в лісосмугах неподалік станцій метро. І от підозрюваного заарештували.

4 березня. Лісосмуга поблизу станції метро "Теремки". 47-річна жінка зранку вигулювала тут собаку, та додому повернувся лише пес. Дружину пішов шукати чоловік і врешті знайшов її тіло у кущах. Жінку кілька разів штрикнули ножем у серце. Правоохоронці також знайшли на її тілі сліди зґвалтування. У загиблої зникли телефон і золоті прикраси.

6 березня. У лісосмузі неподалік станції метрополітена "Червоний Хутір" виявили тіло 76-річної жінки. Бабусю вбили на цій стежці, потім ще 20 метрів тягли до кущів, де зґвалтували. Тіло дружини знайшов чоловік, який так і не дочекався дружини в лісі, де вони збирали кленовий сік.

- Вони ходили, гуляли у лісі часто, сок збирали. Да, вони созванювалися. Він тут ходив, нам розказував, він її шукав. В пів дев'ятої вона мала їхати до нього, він їй подзвонив, щоб уже вона не їхала, бо він сам справиться, ну вона вже телефона не брала.

Тоді у столиці шоковано заговорили про маніяка, а фотороботи підозрюваного розклеїли по усьому місту. Нині кияни можуть спати спокійно - чоловіка затримали. З'ясувалось - злочини скоював серійний убивця-гастролер, на рахунку якого щонайменше 9 вбивств в Україні, Росії та Узбекистані.

Олександр Терещук, керівник ГУ міліції м.Києва:

- Він уродженець Узбекистану, 4 рази судимий, загалом суд йому срок позбавлення волі встановив 38 років. Хотя віку йому 41. Звільнявся по амністії. Звільнявся условно-досрочно. В кінці листопада звільнився із місць позбавлення волі, він відбував позбавлення волі в Російській федерації, і прибув до міста Москви. На сьогоднішній день, вчора, коли його затримали, встановили - 5 вбивств скоєно в місті Москва, це з січня місяця. Жінок. Крім цього, 3 вбивства своєно в Узбекістані, і два вбивства і замах на вбивство у Києві.

Правоохоронці встановили - маніяк міг убити і втретє. Та ще одній його жертві неабияк пощастило - злочинець її лише поранив та пограбував. Тоді постраждала добре запам'ятала його обличчя, тож в оперативників з'явилася зачіпка. Мабуть, відчуваючи, що його шукають, нелюд поїхав з України, та напередодні Великодня повернувся.

Олександр Терещук, керівник ГУ міліції м.Києва:

- 11 квітня прибув у Київ, проживав в хостелі на Подолі, затримали його безпосередньо під час того, як він сидів у кафе, відпочивав і пив пиво.

Затриманий вже зізнався у скоєному. Каже - ні про що не шкодує. Навіть повідомив - у Києві вже познайомився з жінкою, втім не вбив її, бо пожалів двох її дітей. Сам затриманий родини не має. Проте у нього є 21-річний син. Мотив його злочинів простий - ненависть.

- Мотив вбивства - реально спілкуючись з ним, з цією нелюддю - це просто ненависть до жінок із дитинства.

Слідчі продовжують збирати докази його злочинів. Однак вже зараз кажуть - найімовірніше, маніяк проведе за гратами решту свого життя.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.