Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Унікальне Солотвине провалюється під землю

22 квітня 2015, 22:23
Дата ефіру/події: Середа, 22 квітня 22:23

Земля пішла з-під ніг. На Закарпатті, в курортному селищі Солотвині - надзвичайна ситуація. На території колишнього солерудного підприємства утворилося урвище. Гігантська яма забрала кілька городів та впритул наблизилась до будинків. Дивом на місці провалля нікого не було.

Євген Соломин, кореспондент:

- Кілька днів поспіль солотвинські селяни готували землю та городи для сівби. Проте, коли одного ранку вони прокинулися, виявилося, що у них немає нічого. Все провалилося крізь землю.

Василь розповідає - саме тут був його город, поряд - ще три наділи. Минулого тижня чоловік привіз сюди перегною, от-от мав зорати ділянку. Та не встиг. Нині боїться підходити близько до ями. 

Василь, мешканець с. Солотвина:

- Вот тут ровно. Все завалится. Где-то 3-4 метра. Завалится, потому что ровная стена.

- А если ровная, а не под углом, то завалится?

- Да-да, завалится.

Це урвище - не перше, поряд - ще одне. Земля в Солотвині провалюється, бо під нею порожнечі. Колись тут були соляні шахти. Їх закрили, з часом ґрунт почав осідати. 2012-го навіть розробили програму на 300 мільйонів гривень у проведенні робіт із закриття соляних копалень і рекультивації ділянок. Проте з бюджету жодної копійки не надійшло. Тож земля й надалі йде з-під ніг.

Юрій Ухань, Солотвинський селищний голова:

- Цей процес може продовжуватися, і опрідилити об'єм як в грунті, та і в часі неможливо, то потрібна думка і дослідження наукових інститутів.

Комісія з надзвичайних ситуацій, яка працювала на місці, вирішила вчергове звернутися до Кабінету Міністрів, аби той зглянувся на техногенний клопіт курортного селища і відновив фінансування. Інакше - в зоні обвалів можуть опинитися житлові п'ятиповерхівки.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
кто-то сало уронил
москаль 28.07.2015, 14:40 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.