Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вибух на вінницькій газовій заправці

12 травня 2015, 23:49
Дата ефіру/події: Вівторок, 12 травня 23:49

Більше трьох годин рятувальники приборкували полум'я після вибуху у Вінниці. Там посеред білого дня розірвалися ємності зі скрапленим газом. У повітря здійнявся десятиметровий стовп вогню.

Це - аматорське відео місцевих жителів. Зафільмовано, як полум'я різко здіймається вгору - і вже за лічені хвилини чорний дим оповиває все навколо. На місце надзвичайної події  прибувають рятувальники та швидкі. З'ясовують - вибухнуло на газозаправній станції.

Олександр Кутовий, помічник керівника ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області:

- Надійшло повідомлення про пожежу і послідуючі вибухи на газонаповнювальній автозаправці. На ліквідації наслідків цієї надзвичайної події задіяно 30 осіб особового складу та 8 одиниць пожежної техніки. Пожежі було надано другий номер складності.

Коли рвонуло, на АЗС клієнтів не було, проте неабияк постраждав працівник. 37-річного чоловіка з опіками 70 відсотків тіла госпіталізували до обласної лікарні.

Василь Нагайчук, завідувач опікового відділення Вінницької обласної лікарні:

- Його привезли і, безумовно, хворий у важкому стані. Ми трактуємо стан хворого як важкий. І опіковий шок третього ступеня.

Експерти вже встановили деякі деталі інциденту. В той нещасливий момент на автозаправку заїхала цистерна зі скрапленим газом. Робітник узявся під'єднувати шланг, аби перекачати небезпечну рідину до сховища. Та щось пішло не так…

Василь Нагайчук, завідувач опікового відділення Вінницької обласної лікарні:

- З моїх відомостей, як він сказав - вирвало прокладку, і стався вибух…

Олександр Кутовий, помічник керівника ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області:

- Попередньо причина пожежі і послідуючих вибухів - це порушення технологічного процесу при перекачці газу із цистерни в ємності на газовій заправці.

Наразі виток газу рятувальники ліквідували. Твердять: життю людей на прилеглих до автозаправки територіях вже нічого не загрожує. Заспокоюють і в міліції - ніяких терактів.  Кримінальне провадження відкрили за статтею "порушення правил безпеки".

Анна Олійник, співробітник УМВС України у Вінницькій області:

- Міліцією внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст.272 КК України. Таке кримінальне правопорушення карається штрафом до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі до трьох років. Говорити про умисний злочин, про умисний підпал немає жодних підстав.   

Усі обставини обіцяють встановити вже найближчим часом, щойно постраждалий оператор газозаправної станції прийде до тями.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.