Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Давайте допоможемо одужати Максиму

13 травня 2015, 21:38
Дата ефіру/події: Середа, 13 травня 21:38

Родина 8-річного Максима, хворого на саркому обох очей та мієлоїдний лейкоз, просить про допомогу. Хлопчик чекає на пересадку власних стовбурових клітин.  Коштує це 6 тисяч доларів. Для звичайної родини з села це велика сумма, а для когось такі гроші - копійки.

Максимові - 8 років. Він разом з батьками й двома сестрами мешкає в селі на Полтавщині. Мати розповідає - хлопчик тільки-но пішов у другий клас, як раптово захворів.

Тетяна Швець, мати хворого хлопчика:

- Перше вересня він провчився другий клас, а потім я почала наблюдать, що в нього таке з глазками, почав казать: мама у мене глазки, пише домашнє завдання, каже - мама, у мене дуже глазки болять.

Малюка обстежили у Полтаві, а потім і в столичному Охматдиті. І зрештою неочікуваний для всіх діагноз.

Тетяна Швець, мати хворого хлопчика:

- В нас подвійний такий страшний діагноз, конешно, не хотілося вірити у нього, в нас саркома обох глазок і мієлоїдна лейкемія.

Він переніс 5 блоків хіміотерапії. Далі на Максима чекає трансплантація кісткового мозку.

Інна Шергіна, лікар-гематолог:

- Он закончил интенсивную фазу и теперь он нуждается в аутологичной трансплантации костного мозга, которая будет проводится в нашем отделении. Он вошел в комплексную ремиссию, надеюсь, она сохранится, аутологичная трансплатнация явлется частью терапии при его варианте заболевания.

Та перед тим він має пройти ще один курс хіміотерапії. Препарати для процедури мусили придбати батьки - за 40 тисяч гривень. За власні кошти мають оплатити і частину медикаментів для трансплантації.

Тетяна Швець, мати хворого хлопчика:

- Приблизно от 5 до 6 тисяч, доларів, за кордоном вона в 3 рази дорожча, в нас в сім'ї таких коштів немає, ми самі з села приїхали, це для нас вообще шокуюче все було, ми не знаєм, де таких коштів узяти.

Мати хлопчика працювала помічником вихователя у дитячому садочку, тато - звичайний водій. Тож самостійно знайти гроші вони не в змозі. Максим тим часом вірить - батьки неодмінно щось вигадають, аби його вилікувати - і вже скоро він побачить свої сестричок.

Максим Швець, хворий:

- Вони скучають...

- Як ти думаеш, коли тебе випишуть?

- Через 30 днів.

- А що для цього треба зробить?

- Слухати маму.

Слухатися матусю - та найголовніше - знайти 6 тисяч доларів на ліки. Тож батьки малого школяра закликають людей не залишатися байдужими і допомогти врятувати життя хлопчика.

Реквізити для допомоги:
(095) 784 70 03 Тетяна Миколаївна (мама).
Номер картки ПриватБанку 41 49 49 78 30 94 36 29.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.