Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 12 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Сумщині пес загриз стареньку хазяйку

13 травня 2015, 22:50
Дата ефіру/події: Середа, 13 травня 22:50

Собака загриз насмерть свою стареньку власницю. Лихо сталося в місті Кролевці, на Сумщині. Жінка доглядала бійцівського пса від самого народження, а останні 4 роки - сама прикута до ліжка - сподівалася на нього як на охоронця. Та одного ранку улюбленець став убивцею.

Того ранку чоловік на півгодини вийшов за продуктами, залишивши поряд із паралізованою матір'ю її улюбленця - стафф-тер'єра Шмідта. Коли повернувся -  побачив закривавлену і бездиханну неньку.

- Такой шок, не желаю никому пережить, такой шок, что я захожу, у нее лицо ну в крови.

Чоловік викликав швидку.

Микола Шумило, старший фельдшер Кролевецької підстанції екстреної швидкої медичної допомоги:

- Травми у жінки були несумісні з життям, рвані рани шиї, там були перекушені і судини, і м'які тканини. З поверхневого огляду та зі слів сина можна було припустити, що ці травми наніс собака.

Родина померлої шокована. Розповідають: 6-річний  собака, хоч і бійцівської породи, завжди був слухняним та миролюбним.

- В боях собака не участвовала, не агрессивна, постоянно водили на поводку, с намордником и строгий ошейник, не учил команде "фас" там вообще.

Сусіди також згадують - старенька дуже любила свого пса-охоронця.

Марія Степанівна, сусідка загиблої:

- Гуляла раньше, з самого малесенького гуляла, виросла собачка і оце таке зробила. Було ж усе нормально, а це хто його знає, може, собака почувствовала, шо їй уже подходять, як кажуть, конці.

Нині собака  ізольований. Ветеринари запевняють: він був доглянутий та відповідно прищеплений, однак, про всяк випадок, за ним спостерігатимуть.

Василь Борисенко, керівник управління ветеринарної медицини в Кролевецькому районі:

- Там в паспорті вказано всі щеплення, дослідження. Послєднє щеплення, яке проводилось від сказу, це було в 14 році, в вересні місяці. Собака клінічно здорова. Нагляд проводить дільничний лікар щоденно за станом тварини 10 днів.

Родичі припускють, що пес напав, бо відреагував на кров.

- Когда кров бачить собака, вона начинает лизать. А в бабулі була родинка, ну сриваєтся постоянно родинка.

Фахівці ж кажуть: у стаффордширського тер'єра складний та непокірний характер, такого собаку могла спровокувати будь-яка слабкість з боку хазяйки: чи-то скрик, чи помах руки. 

Василь Бондаренко, голова Сумського обласного центру собаківництва:

- Слабым, безвольным, таким неуравновешенным владельцам таких собак заводить категорически не рекомендуем. Почему их же одно время их было много, потом их начали просто усыплять, отдавать, люди поняли, что с этой собакой очень сложно. Они бросаються, как правило, на животных других, особенно кобели. Кобель, как правило, старается доминировать.

Хоча все вказує на те, що стареньку вбив пес, правоохоронці перевіряють й інші версії.

Артем Павленко, слідчий Кролевецького РВ міліції:

- На даний час призначено всі необхідні слідчі дії, виконуються призначені експертизи, в ході досудового розслідування буде встановлено, чи дана собака вчинила таку дію, чи причетні інші особи з мешканців.

Якщо провину собаки доведуть, власників змусять його приспати.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.