Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі жорстоко побили ректора медуніверситету

13 травня 2015, 23:50
Дата ефіру/події: Середа, 13 травня 23:50

Ректора Одеського медичного університету жорстоко побили битками на території навчального закладу. Врятували чоловіка студенти та викладачі, що кинулись на допомогу. Інцидент пов'язують з професійною діяльністю постраждалого.

На Валерія Запорожана напали на території  ВИШу, яким він керує вже 22 роки поспіль. Близько дев'ятої ранку ректор вийшов зі спорткомплексу. Поспілкувався на сходах з одним з викладачів та пішов у бік головного корпусу.

Вікторія, свідок:

- Валерий Николаевич уже пошел к себе в кабинет. А Станислав Михайлович еще что-то делал. И слышит крик. И вот когда он уже начал бежать сюда и кричать, то, естественно, он их спугнул. Поэтому они сразу побежали по лестнице.

Нападників було двоє. За словами постраждалого, йому назустріч сходинками піднімався чоловік років п'ятдесяти. Коли опинився за спиною - вихопив битку та вдарив по голові. Після кількох ударів шістдесятивосьмирічний науковець впав. Тоді підскочив й другий. Ректора лупцювали битками, поки студенти та викладачі не кинулися жертві на допомогу. Нападники втекли, а Валерія Запорожана у тяжкому стані відвезли до реанімації.

Владлена Дубініна, проректор Одеського національного медичного університету:

- Закрытая черепно-мозговая травма, ушиб головного мозга, многочисленные гематомы плеча, нижних конечностей. Сейчас разбираемся, какая катастрофа произошла в брюшной полости, потому что уже есть признаки повреждения внутренних органов.

Хто міг напасти на ректора - у ВИШі про це ні сном ні духом. Активісти ж вважають жорстоке побиття замовним, показовим катуванням. Два тижні тому Валерій Запорожан ініціював створення при Уряді комісії з розслідування фактів корупції у Медичній Академії наук України.

Дмитро Шерембей, громадський активіст:

- Те, кто заказывал это преступление, хотели, чтобы это было конкретно днем, чтобы это все видели и это было для всех уроком. Для кого? Кому сейчас в Академии Наук хотят закрыть рот? Да абсолютно всем, кто хочет выносить всю ту ложь, ту коррупцию, которая там происходит. Стоимость этого вопроса - больше 800 миллионов в год.

Проте наразі про замовний характер злочину правоохоронці не говорять. Поки що - розшукують зухвалих бійців.

Тетяна Хмельницька, співробітник Одеського МУ міліції:

- В настоящее время ведомости внесены в Единый реестр досудебных расследований по признакам статьи 296 УКУ - Хулиганство.

Залежно ж від стану здоров'я постраждалого кваліфікацію злочину можуть змінити.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.