Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 8 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині медиків звинувачують в смерті школярки

14 травня 2015, 00:31
Дата ефіру/події: Четвер, 14 травня 00:31

Шокуюча пригода - у Винниках, під Львовом: там загинула 11-річна школярка. Дівчинка просто впала з велосипеда, але дуже роздерла ногу й розірвалася одна з магістральних судин. Дитина стекла кров'ю. Швидка допомога прибула за 30 хвилин після виклику, бідолашна померла в операційній.

Діана із двома хлопчиками каталася на велосипеді вуличками приватного сектора. Пан Василь першим кинувся на допомогу, коли почув дитячий крик.

Василь Сеньків, свідок:

- Кличе на поміч, я думав, що ножка десь побита, ну, як діти. А вона підходить на траву і падає. Я підходжу - там крові море. Та й на руки, та й до хати.

Василь викликав швидку. Каже - медики їхали довго. Поки чекали - допомогу намагалася надати місцева лікарка. Та зупинити кровотечу було годі. Стан постраждалої покращився, коли приїхала швидка допомога.

Василь Сеньків, свідок:

- Ну вони практично витягнули дитину. Зупинили кровотечу, наклали відповідні бандажі. Поставили капельницю. Я такий радий був, дивлюся - дитинка весела, всміхається. Всьо, думаю, буде жити.

Радість була передчасною. Швидка довезла Діану до лікарні. Там у реанімаційному відділенні вже чекала бригада медиків. Однак на операційному столі школярка померла. Попередня причина смерті - масивна крововтрата.

Ігор Стояновський, заступник керівника Львівської міської клінічної лікарні №8:

- Очевидно, що вона перенесла, до моменту поступлення вона перенесла значну крововтрату і була доставлено одразу швидкою допомогою, без затримки на реєстрацію в травмпункті чи якихось інших додаткових обстежень, була зразу доставлена в операційну.

Чи є вина медиків у смерті  дівчинки - з'ясовують правоохоронці. У лікарні запевняють - зробили все можливе. А на станції швидкої допомоги стверджують - враховуючи відстань у 15 кілометрів, на місце прибули вчасно, за півгодини.

Ольга Теницька, керівник оперативним відділом станції швидкої медичної допомоги м.Львова:

- Бригада вже була в дорозі на виклик. О 14:56 бригада прибула на місце виклику. О 15:17 бригада виїхала на госпіталізацію в восьму міську клінічну лікарню. І о 15:31 вона прибула до восьмої лікарні.

Та остаточні висновки - хто винен у смерті дитини, і чи винен - зроблять у міліції.

Світлана Добровольська, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області:

- За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками частини першої статті 115 кримінального кодексу України - умисне вбивство. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 7 до 15 років.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.