Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Тернополі психічно хворий угнав машину швидкої допомоги

14 травня 2015, 23:12
Дата ефіру/події: Четвер, 14 травня 23:12

Поспішав до магазину - так молодик пояснив тернопільським правоохоронцям викрадення автомобіля швидкої допомоги. А згодом стало відомо: бригаду медиків викликала мати крадія, аби сина госпіталізували до психіатрії.

Близько 11-ї вечора швидка Тернополя отримала незвичайний виклик. Жінка благала негайно надіслати бригаду для її 29-річного сина, аби госпіталізувати його до психоневрологічної лікарні. Чоловік зчинив сварку і почав трощити у квартирі меблі. За кілька хвилин медики були на місці.

Михайло Вербовський, заступник керівника відділу Тернопільського МВ міліції:

- Після прибуття на місце працівників швидкої водій автомобіля припаркував автомобіль поряд з під'їздом, після цього лікарі вийшли з автомобіля разом з водієм і намагалися зайти в під'їзд будинку.

Назустріч бригаді пацієнт вибіг сам… із двома відламаними від стільця ніжками у руках. Із лайкою та погрозами молодик накинувся на медиків. Лікарі разом із водієм спецтранспорту вирішили тікати. Нападник же ускочив до машини, увімкнув сирену - і поїхав геть. Мати викрадача узялася телефонувати вже у міліцію - аби зупинили її сина.

Василь Барановський, співробітник УДАІ в Тернопільській області:

- Працівниками ДАІ було виявлено даний транспортний засіб в місті Тернополі, після чого почалося переслідування автомобіля, так як водій не реагував на вимогу про зупинку.  В ході переслідування в автомобілі швидкої допомоги було пошкоджено праве переднє колесо, відповідно водій не міг вже швидко пересуватися, даний транспортний засіб було зупинено на вулиці Бродівській, водія було затримано.

Правоохорнцям затриманий пояснив - пізно ввечері конче потрібно було їхати до найближчого села по автомобільні запчастини, та дуже боліла нога. Яка вдача - біля під'їзду побачив швидку - порожню й із ключами у замку запалювання. Тож машину вирішив позичити.

Затриманий:

- Вона стояла, мені тре було переїхати, думаю - пару рублів дам, дивлюся - нема нікого, думаю - сам поїду. Запчасті в селі Біла мені треба було привезти в Тернопіль, в гараж запчасті, думаю, прижену, солярку зіллю, заправлю, віддам машину, та й все.

У швидкій зізналися - ця агресивна людина їх неабияк спантеличила. Утім, зазначають, буйні пацієнти - у їхній практиці не рідкість.

Богдан Припхан, завідувач підстанції №2 центру екстреної медичної допомоги м.Тернополя:

- В центрі екстреної медичної допомоги на протязі доби працює 19-20 виїзних бригад, і неодноразово ми виїжджаємо на виклики надати допомогу і стикаємося з такими випадками, що з погрозами виходять до наших працівників, і тоді ми звертаємося до працівників міліції.

За викрадення транспорту проти чоловіка вже розпочали кримінальне провадження. Йому загрожує до 5 років ув'язнення. Втім, доведеться таки пройти обстеження у психіатра.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.