Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 24 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині - чергова юна жертва струму на залізниці

18 травня 2015, 22:09
Дата ефіру/події: Понеділок, 18 травня 22:09

12-річну школярку вдарило струмом під час фотосесії на даху вагона локомотива. Інцидент стався  в місті Бродах на Львівщині. Дівчинка з двома подругами хотіли розмістити екстремальні світлини в соцмережі. Нині школярка з опіками в тяжкому стані в лікарні.

Троє дівчат віком від 12 до 15 років вирішили влаштувати фотосесію на колії. Світлини мали згодом з'явитися у соцмережах. Аби зробити вражаючі кадри - двоє подруг забралися на вагона. За мить сталося лихо. Одна школярка отримала опіки електродугою.

Василь Савчин, завідувач відділу Львівської міської лікарні №8:

- Загальна площа десь біля 60 відсотків. Попечені кінцівки, тулуб і обличчя чуть-чуть. І стан її важкий, але стабільний. На щастя, в неї не дуже багато глибоких опіків.

Хто саме з дівчат запропонував зробити екстремальне фото - Ганна не зізнається. Каже, що нічого не пам'ятає. Дівчинка після ураження струмом упала з вагона і втратила свідомість.

- Ти вже отямилася, коли що? Скажи в двох словах.

- Вели мене.

- Прошу? Хто вів?

- Одна тьотя і подружка.

Подруги спочатку відвели постраждалу до найближчої хати. А вже потім повідомили матір дівчинки. Пані Любов тепер намагається з'ясувати - хто ж винен в каліцтві доньки. Жінка працює на залізниці і запевняє, що розповідала дитині про небезпеку прогулянок коліями.

Любов Мілецька, мати постраждалої:

- Шо сталося, вони мені не, каже мала - не пам'ятаю. Одна дівчинка однокласниця була її, Оля Зеніцька, на вагоні, моя мала за нею послідувала і та Іра Король також, восьмий клас. А вони усі заперечуть, що вони не були, бо бояться, що батьки накажуть.

Правоохоронці з'ясували - на вагоні фотографувалося двоє дівчат. Одна - низька, відтак уникла ураження. Ганну ж підвів високий зріст.

Ігор Чердак, керівник відділу УМВС України на Львівській залізниці:

- На мою думку вона ростом вища була, і практично щоби вдарило током, не обов'язково вона повинна була доторкнутися до цього електричного дроту. 27 тисяч вольт, є електрична дуга, достатньо просто залізти на вагон, що спричинює тяжкі ушкодження.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею, яка передбачає відповідальність за порушення правил безпеки  руху та експлуатації залізничного транспорту.

Ігор Чердак, керівник відділу УМВС України на Львівській залізниці:

- Взагалі дітей залізниця просто приваблює. Якщо діти практично не займаються ні в яких гуртках, не займаються якимсь організованим дозвіллям, часто вони саме попадають в таку ситуацію. В цьому році це в нас вже такий другий випадок.

Лише цього року в Україні на залізниці травмувалося 16-ро дітей. З них шестеро - загинули.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
тока боятся - за провода не хвататься

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.