Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 21 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Скандал у дитячому садочку на Львівщині

21 травня 2015, 22:53
Дата ефіру/події: Четвер, 21 травня 22:53

Освітній скандал на Львівщині. Дошкільнята села Нових Стрілищ уже тиждень не відвідують дитячого садка. До закладу малят не пускають батьки на знак протесту проти поновлення на роботі колишньої завідувачки, яку рік тому звільнили за жорстоке поводження з дітьми. Втім, директорка запевняє - то все наклеп.

Нині в садочку "Берізці" кімнати порожні та холодні. Батьки з дітьми до закладу приходять, проте не заходять. Біля будівлі погомонять і розходяться по домівках. У такий спосіб вони протестують проти поновлення на роботі завідувачки. Кажуть: рік тому вона грубо поводилася з малятами - знущалася з них і лупцювала. Щоправда, ніхто не бачив самого побиття. Про агресію директорки довідувалися або від дітей, або від персоналу садочка.

Галина Хемій, мешканка с. Нових Стрілищ:

- Вона змотала моїх дітей скотчем руки і ноги та й казала: скачте як зайчики. Подавали ми скаргу в райвно, але відгуку ми не почули.

Любов Данчевська, мешканка с. Нових Стрілищ:

- Дитина без перестанку розказувала: тьотя била, тьотя била. Але він не міг сказати, яка тьотя, бо місяць в садік ходив.

Персонал закладу теж проти повернення завідувачки на посаду. Помічниця вихователя Оксана Назарко стала свідком того, як її керівниця вгамовувала неслухняну дівчинку.

- Дитина висіла ось цих сходів, на от такій висоті. Уявіть, що моя сумка - то є дитина. І отак звісила ї за одну ручку над коридором.

Зі слів батьків, знущання з малечі тривали кілька років. Одначе до міліції чи прокуратури ніхто жодної заяви не написав.

Галина Проньська, мешканка с. Нових Стрілищ:

- То мабуть наша помилка в тому, що ми, ніхто з нас не звернувся в прокуратуру.

- Чому ви не написали заяви?

- Ну що я тут не знала, я низька по посаді.

Головна фігурантка скандалу - Лариса Бондаренко - нині на лікарняному. Освітянка каже - все, що кажуть батьки - наклеп. Запевняє - дітей не чіпала.

Лариса Бондаренко, завідувачка дитячого садка Берізки:

- Скільки ж тої дитинки, люди? Ну ви всі маєте дітей. Якщо б так, скільки з неї били, то яка вона б повинна йти батькам? І чому ніде не було звернень в міліцію, в прокуратуру. Мене просто звільнили, толпа, анархія.

Завідувачка пояснює: проти неї людей налаштував селищний голова. А підлеглі недолюблюють, бо вона - принципова та вимоглива.

Лариса Бондаренко, завідувачка дитячого садка Берізки:

- І тому, що я стала два роки, як завідувачем, я перекрила крани до продуктів селищному голові. Там носилось, возилось. Подивіться, як зараз вчать дітей, в мене лялькові вистави, потім в мене були гуртки англійської мови.

В управлінні освіти розгублені. Доказів знущань із дітей не мають, але й не можуть знехтувати заявами батьків. До того ж, змушені виконати рішення суду, згідно з яким Ларису Бондаренко поновлено на посаді. Адже служники Феміди не знайшли доказів її садизму.

Михайло Чмелик, в.о. керівника відділу освіти Жидачівського району:

- Відділ освіти є заручником даної ситуації. Бо практично правового права ми не маємо, не можемо ні в одному, ні в другому. Виконавши рішення суду, ми поставили себе під удар як з боку батьківської громадськості, так і з боку правових якихось моментів.

Тим часом директорка садка не має наміру здаватися та йти за власним бажанням. Батьки обіцяють також протестувати до останнього - аж доки освітянку звільнять.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.