Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 6 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Сумні підсумки Маршу рівності

8 червня 2015, 23:39
Дата ефіру/події: Понеділок, 8 червня 23:39

Марш рівності - окроплений кров'ю. Побилися праворадикали й міліція, яка охороняла захисників секс-меншин. Гей-парад завершився лікарнею для 11-ти правохоронців і в'язницею для забіяк.

Вони кричать ім'я свого приятеля й вимагають його відпустити. Під Оболонським судом незвично людно весь день.

Ігор Шумик, кореспондент:

- Прийшли підтримати своїх побратимів кілька десятків бійців Правого сектору, по іншу сторону їх зустрічають міілціонери на випадок сутичок.

- Для посилення громадського порядку, ви бачите, що есть скупчення громадян, це звичайна робота...

На лаві підсудних 7-ро, всіх їх схопили ще в суботу. Хлопців звинувачують у бешкеті та побитті працівників міліції під час маршу Рівності - ходи за права секс-меншин.

Олексій Бик, приятель затриманого:

- Затримали безпідставно, немає жодних доказів того, що вони кидали щось у цих, перепрошую, представників секс-меншин.

А це вже кадри суботніх сутичок. Праворадикали й міліція гамселять один одного. Травми з обох боків, тяжчі у правоохоронців, одному невідомі порізали шию. Правоохоронці зі своїм завданням - захистити учасників ходи - впоралися. Принаймні так кажуть у Міністерстві. Але дорогою ціною - один міліціянт у вкрай тяжкому стані.

Артем Шевченко, керівник департаменту комунікації МВС України:

- Він зараз у реанімації, але його життю нічого не загрожує. Сподіваємося, що він вилікується. По суті це є доказом того, що міліція робила все, щоб не допустити насилля і якомога надійніше розборонити, розвести сторони цього конфлікту і протистояння.

За затриманих розбишак заступилися й народні депутати. Саме завдяки їхньому втручанню і клопотанню суд поки відпустив на поруки одного підозрюваного, іншого залишив під вартою, вердикт ще 5-ом винесуть згодом. 

Ігор Мосійчук, народний депутат України:

- Я на поруки беру всіх затриманих... Знаю від сілдчих і прокуратури, що жоден з них не наносив ножових затриманих поранень і будь-яких ушкоджень іменно міліції.

Анонсований парад секс-меншин уже історія. Його результати розчарували всіх, тому учасники погоджуються - ворожнеча між радикалами і секс-меншинами лише наростатиме.

- В українському суспільстві деякі елементи абсолютно не готові до толерантності, на превеликий жаль, чи вдався, чи не вдався - в житі немає чорно-білих речей, тому боротьба продовжується…

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.