Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

З багатого маєтку під Києвом обстріляли дітей на пляжі

16 червня 2015, 21:19
Дата ефіру/події: Вівторок, 16 червня 21:19

Постріли по дітях лунали біля приватного маєтку на Київщині. Перелякані хлопці та їхні батьки розповідають, що малих так проганяли з пляжу. Нахабство власників будинку, що вважають прибережну зону своєю, обурило мешканців дачного кооперативу, що ділять річку із заможними сусідами.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Четверо 12-річних хлопчаків засмагали ось на цьому пляжі, стрибали з містка. Та потім вирішили переплисти на той берег. Втім, власник елітного маєтку дітям виявився не радий.

Олександр, батько постраждалого хлопчика:

- Прыгали с пирса и что кто-то неизвестный произвел три выстрела, один из этих выстрелов попал моему сыну в ягодицу.

Перелякані діти розповідають - невідомий стріляв у них кілька разів.  

- Я услышал то ли свист, то ли хлопок, и вот здесь блестящая штука такая, прям сильно блестела. Очень быстро, и он сразу прыгнул.

Потім дійшла черга стрибати у воду Валентину. Хлопчик стояв спиною до дверей маєтку. За мить дитина закричала й схопилася за сідницю.

- Когда он прыгнул, я от испуга тоже побежал, услышал звук, не успел разбежаться и прыгнул. Как раз когда в воду прыгнул, я потом ощутил боль.

Хлопчаки швидко попливли до берега, і вже там розповіли батькам про інцидент.

Надія Миколаївна, свідок:

- Я говорю - як стріляли, він знімає шортики, дійсно - з правої сторони рана, кров тече.

Постраждалому промили рану, а вже потім викликали швидку та міліцію. Разом із правоохоронцями батько постраждалої дитини пішов до будинку, з якого, ймовірно, і стріляли.

Олександр, батько постраждалого хлопчика:

- Люди, которые представились хозяевами, сказали, что этого не может быть, с их участка не могли стрелять, выдвинули свои предположения, что это стрелял кто-то по воде,  каким-то образом отрикошетило. От воды в ребенка.

Слідчі вже опитали власника маєтку і охоронця, якого через прозорі двері бачили хлопчики. Обидвоє заперечують, що cтріляли.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Це могло бути як кулька, могло бути як цвях. Але від чого це трапилось, у нас офіційно немає, ми будемо з'ясовувать. В рамках відкритого кримінального провадження ми будемо звертатися до суду для того, щоб отримати доступ для проведення обшуку в цьому обійсті.

Також правоохоронці перевірять, чи законно власник будинку встановив паркан просто на березі. Ім'я господаря цієї ділянки землі оприлюднив в інтернеті народний депутат Антон Геращенко. За його інформацією, це колишній заступник керівника Укрспецекспорту Георгій Мазуров. Сусіди кажуть - він оселився тут два роки тому, і одразу біля води звів високу бетонну огорожу.

Марина, мешканка с. Козина:

- Он был в два раза меньше, более того, мы с друзьями туда сами прыгали с того мостика, нас никто не трогал, даже не говорил никто ничего. Понятное дело, что это территория - прибрежная зона.

Ми намагалися поспілкуватися з власником будинку, та вдома нікого, окрім охорони, не було.

- А може до нас хтось вийти?

- Нет, немає нікого вдома, а я ж не вийду до вас. Та ніхто там у нас не стріляв. Там на відеокамерах є все.

Місцеві ж хлопці й досі не розуміють, як доросла людина могла стріляти в дитину.  

- Я думаю, адекватные люди так не делают, это поведение какого-то зека. Если так по детям стрелять, я понимаю, если б там какие-то мужики пьяные сидели, бухали.

Після цього інциденту підлітки вже бояться ходити на водойму. Не пускають їх сюди й батьки.

- Не, сюда они больше не ходят.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.