Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці поховали загиблих на нафтобазі рятувальників

16 червня 2015, 23:57
Дата ефіру/події: Вівторок, 16 червня 23:57

Попрощалися. У столиці поховали трьох рятувальників, які згоріли на нафтобазі у Василькові. Хлопці першими кинулися гасити пожежу, були ближче всіх до осередку займання й загинули внаслідок вибуху.

На плацу три домовини, обтягнуті українським стягом, навколо сотні людей. Вони йдуть і йдуть цілими сім'ями попрощатися зі своїми приятелями й колегами.

Віктор Назаренко, друг загиблого:

- Его взрывная волна настигла в метрах 70 от забора, то есть не хватило считаных секунд.

Василь останнім бачив своїх колег живими. Каже, без страху - хлопці просто виконували свою роботу - підійшли до цистерни й гасили вогонь.

Василь Лесюта, друг загиблого:

- При гасінні таких пожеж особовий склад не повинен підходити близько, як ми перебували за 10-20 метрів від самих резервуарів.

Ігор Шумик, кореспондент:

- Вони, звично, прийшли на роботу, за сигналом тривоги застрибнули у своє авто і поїхали гасити пожежу. Все те, що сотні разів робили до цього, стало фатальним того дня для 3 рятувальників з Києва.

На цьому відео двоє ще живих рятувальників. Ось Максим Глазков щось обговорює з керівництвом, а це вже Андрій Тарасенко готує з колегами план гасіння. Ще одна жертва вогню нафтобази - Антон Басовський.

Григорій Марченко, керівник департаменту Держслужби з надзвичайних ситуацій України:

- В тот момент були 180 чоловік, які находились на базі, і вони цей останній рубіж тримали до останнього. Це дозволили 177 чоловік вийти.

- Можна було б уникнути, якби сама база була побудована згідно нормативних документів.

Держава обіцяє сім'ям кожного загиблого по 200 тисяч гривень.

- Очень тяжело, особено когда это вторая смерть в одной семье, это ж дядя - герой Небесной сотни, получаеться, год назад 1 смерть, сейчас вторая.

Не стримує сліз і головний надзвичайник країни, адже цьогоріч у вогні загинуло вже 5-ро київських рятувальників.  

- Ребята, он был на пожаре, счас плачет, для него это очень, он присутсвовал при взрыве... Ему дуже тяжко, це чисто по-людськи.

Попрощались із хлопцями під звуки пожежних сирен біля пам'ятника загиблим вогнеборцям.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.