Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 10 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Миргороді наркоманка крала прикраси у дітей

18 червня 2015, 22:29
Дата ефіру/події: Четвер, 18 червня 22:29

Зачіска на вагу золота! В буквальному сенсі. На Полтавщині 18-річна наркоманка чепурила маленьких дівчаток, а поки заплітала коси - знімала з дітлахів сережки й хрестики. А потім усе здавала до ломбарду. Жертв крадійка обирала на ігрових майданчиках і навіть у садочках.

Дошкільні заклади Миргорода нині під замком. Сторонніх на територію не пускають. Місто охопила хвиля дивних зникнень коштовностей. Повернувшись із прогулянки у дворі, 6-річна Оленка розповіла мамі, що загубила обидві сережки. Батьки спочатку сподівалися віднайти прикрасу.

Олександр Клименко, батько постраждалої дівчинки:

- Ну, про всяк випадок пішли всі разом, всією сім'єю, шукати. Нам дуже багато сусідів допомагало.

Сусіди й розповіли: бачили, як молода дівчина робила Оленці зачіску. Дивного "перукаря-стиліста" почали помічати і в навколишніх дитячих садочках. Що то крадійка - одразу і не запідозрили.

Тамара Гобенко, завідувачка дитячого садка:

- Прийшла невідома особа, яка шукала завідуючу. Обійшовши весь дитячий садочок, вона повідомила, що завідуюча буде через 15 хвилин, можна я зачекаю тут в холодочку біля вас.

Умити дитину, напоїти водою, заплести коси - шахрайка пропонувала вихователям усіляку допомогу, поки удавала, що чекає на завідувачку. Коли педагоги відволікалися, вправно знімала прикраси з малечі.

Затримана:

- Я сняла сережки, они подошли ко мне, разговаривали, разговаривали, воспитательницы стояли, не видели этого. Я сняла сережки.

- Сережки сняла у одной девочки?

- У одной девочки, и у другой.

До міліції почали звертатися батьки зі схожими заявами. Правоохоронці опитали дітей і склали портрета підозрюваної. 

Тамара Гобенко, завідувачка дитячого садка:

- Почав розпитувати, як виглядає ця жінка, дівчатка описали її. Він - я зрозумів одразу, ми вже давно її шукаємо.

18-річна наркоманка. Півроку як сама стала мамою. Своїм злочинам одразу знайшла виправдання - потрібні були гроші для немовляти. 

Затримана:

- Ну мне нужны были деньги. У меня ребенок маленький, 6 месяцев, нужны были деньги. Я пошла, сняла сережки, пошла в ломбард, сдала, забрала деньги, все.

Скількох дітей обікрала шахрайка, слідчі ще з'ясовують. Наразі довели 7 випадків. Проти горе-"перукарки" вже розпочали кримінальне провадження.

Володимир Река, керівник Миргородського МВ міліції:

- Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на той же самий термін.

Утім, батьки вимагають покарання не лише для крадійки. Спільниками злодіїв вважають і працівників ломбардів.

Олександр Клименко, батько постраждалої дівчинки:

- Як так? Ломбард на протязі двох тижнів приймає два десятка крадених сережок у одної молодої дівчини і не задаються ніякими питаннями: звідки ж вона могла їх взяти?

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.