Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 1 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Вінничині лікарі помилково визнали дитину мертвою

19 червня 2015, 21:27
Дата ефіру/події: П’ятниця, 19 червня 21:27

Медичний скандал на Вінничині. 5-річну дитину районні лікарі визнали мертвою, тому не стали її реанімувати. Але в загибель донечки не повірила її мати, тож забрала маля і повезла до обласного центру. Виявилося, дівчинка все ще дихала. Понад 40 хвилин міські медики боролися за її життя. Врешті крихітне сердечко забилося знову. Але потім... зупинилося.

Їхній будинок за кількасот метрів від ставка. 5-річна Марійка їздила велосипедом, аж раптом зникла з поля зору матері. Жінка вдарила на сполох. Та коли підбігла до водойми - на поверхні побачила лише дитячі чобітки. Одразу пірнула і з дна витягла донечку. Та вже не дихала.

Олена Кондратюк, мати загиблої дівчинки:

- Звідси ми перенесли її сюди, на траву, і перш до того ми дитину перевернули і начали цю воду вицегокувати. І вода дєйствітельно вихльобувалася, і всьо, шо ми могли - робили.

Викликала швидку, та аби не гаяти часу - разом із сусідами повезли дитину назустріч медикам. 

- Зустріли швидку допомогу, і одразу лікарі констатували смерть. Да, і в цій швидкій допомозі ми все таки робили, і заставляли цю врачіху, шоб робили, і я пробувала всьо. Кажу: Може, у вас є якісь медпрепарати? Якесь обладнання, якийсь електрошокер? Щоб шось зробити…

- І що вона каже?

- Нічого. Вони нічого не хотіли робити і каже - давайте поїдемо в лікарню. Нам врач почав дивитися, шо там? Як там? Відкрила зрачки, подивилася і каже: по зрачкам можна сказати, що дитини вже немає. Що вона уже померла.

Медик, що й констатував смерть дівчинки, запропонував покласти її в морг. Та мати забрала донечку і повезла до найближчої лікарні у Вінниці.

Олександр Фомін, керівник Вінницької міської клінічної лікарні:

- В 21.40 матерью был доставлен пятилетний ребенок в состоянии клинической смерти. С этой же минуты начались реанимационные мероприятия. Через 45-50 минут они принесли успех. Вызван был областной внештатный детский реаниматор. Подключился к проводимым интенсивным мерам терапии.

Та 6 годин надзусиль медиків не врятували Марійку. Маля померло. Тепер у Турбівській районній лікарні - перевірка. Її працівники кажуть - зробили все, що могли.

Володимир Антонець, невролог Турбівської районній лікарні:

- Дитина була вже мертва, ми робили непрямий масаж серця, диханіє рот у рот. Нічого не було. Дитина не реагувала. От. Я підтвердив факт смерті. Всьо.

За фактом недбальства медиків правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Сергій Кримчук, т.в.о. керівника підрозділу УМВС України у Вінницькій області:

- Ми сьогодні можем констатувати те, що лікар діяв непрофесійно, і в його діях вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого ч.2 статті 140 КК України. Тобто неналежне виконання своїх службових обов'язків медпрацівником. Санкція за даний злочин передбачена у вигляді 5 років обмеження волі, або три роки позбавлення волі.

Так само покарають і керівництво районної лікарні.

- Буде дана оцінка юридична усім особам, зокрема й в міру того, хто які професійні обов'язки мав виконувати.

Олександр Фомін, керівник Вінницької міської клінічної лікарні:

- Вона була не безнадійна? Чи?

- Задача реаниматора, да всех реаниматологов мира- это обеспечить жизнедеятельность сердца и дыхательную систему. А потом уже разбираться.

Поки в міліції з'ясовують, чи могли медики врятувати дитину, Олена не відходить від дончиної труни… Жінка не вірить, що її дівчинки більше немає.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.