Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 7 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Туреччині курортники з Харкова допилися до смерті

25 червня 2015, 00:28
Дата ефіру/події: Четвер, 25 червня 00:28

Жахливий випадок на відпочинку. У Туреччині українське подружжя допиячилося до смерті, а їхня 6-річна донька три дні жила із мертвими батьками. Дівчинка опинилась у пастці - замкнена в апартаментах, які родина винаймала на курорті. У містечку Махмутлар поблизу Анталії.

Історія турецького відпочинку харківської родини Саміло шокує. Починалося все райдужно: окремі апартаменти, тривала відпустка - чоловік, дружина та шестирічна донька жили на курорті вже півтора місяця. Та закінчилося все суцільним жахом: дитина три дні поспіль провела в приміщенні з мертвими батьками. Коли голодна та налякана дівчинка втратила надію добудитися тата й маму - почала кликати на допомогу. Тоді її і знайшли сусіди. Ця трагедія сколихнула все турецьке містечко, а потім - і всю Україну. Нині всі переймаються подальшою долею маленької Анжеліки. Поки нею опікуються турецькі соціальні служби.

Світлана Горбунова-Рубан, заступник Харківського міського голови:

- Историю я, конечно, знаю. Потому что уже мои сотрудники мне отзвонились. Забрать эту девочку могут близкие родственники, которые докажут при получении визы, что они являются родственниками этой девочки. В случае отсутствия таковых в силу вступает служба по делам детей. Так как обязанности по защите прав ребенка возложены на службу по делам детей. В случае, если некому будет забрать эту девочку, вплоть до того, что мы за ней поедем. 

Дмитро Кулеба, посол з особливих доручень МЗС України:

- З нашого боку почесний консул України в місті Анталія повністю включений в ситуацію з надання допомоги дитині, контролює регулярно, що з нею відбувається, чи все нормально з умовами її утримання.

Батьки маленької Анжеліки - Майя та В'ячеслав Саміло. Їм було 37 і 38 років. Попередньою причиною смерті обох турецькі правоохоронці називають алкогольну кому. Це означає, що подружжя або допилося до смерті, або просто отруїлося неякісним алкоголем. Обидві версії не позбавлені підгрунтя. З одного боку, всім відомі оповіді про бурхливий алкогольний відпочинок українських і російських туристів. З іншого - не раз у Туреччині спалахували скандали з масовим отруєнням відпочивальників.

Дмитро Кулеба, посол з особливих доручень МЗС України:

- Ми не коментуємо ті чутки чи думки, які виникають. Єдине, що можу сказати: наше посольство в Туреччині вже скомунікувало з МЗС Туреччини, з правоохоронними органами. Нас було запевнено, що розслідування буде проведено максимально швидко і максимально точні висновки будуть до нас доведені.

У Міністерстві закордонних справ запевняють: родичі осиротілої дівчинки вже на шляху до Туреччини. Проте, знімальній групі Свідка вдалося з'ясувати, що насправді це не так.

Ганна Силаєва, кореспондентка:

- Найближчий родич маленької харків'янки - її дядько Олексій. Ми намагались з ним зустрітись протягом дня. Він кілька разів призначав, а потім скасовував зустрічі, змінював час та місце. Останньою точкою мало бути Управління Державної міграційної служби. Сюди чоловік має прийти для оформлення закордонного паспорту - для виїзду в Туреччину за племінницею. На годиннику вже 16.45. Але чоловіка і досі тут немає.

У міграційній службі готові допомогти дядькові бідолашної сироти. Аби він тільки прийшов. Обіцяють видати чоловікові документ без зволікань. Але зазначають - за один день тут не впоратися.

Гага Кікнадзе, головний спецаліст ГУ міграційної служби в Харківській області:

- Ми сьогодні, ось на цю хвилину - на 16.00 - цей громадянин до нас не звертався. Якщо він до нас звернеться сьогодні, ми сьогодні приймемо та сьогодні відправимо їх на друк. Яка черга? Про що ви кажете? Ніяких черг! Він прийде, оформить документи без черги, і це не тому, що в нього якісь привілеї, а тому, що це людський фактор. І ми завжди будемо йти назустріч.

Тим часом ми знайшли будинок, у якому брати Саміло жили кілька років тому. Тут їх добре пам'ятають.

- Сережа, Леша и Славик. Три. Сережа старший, Леша - второй, а Славик третий.

Нічого поганого про родину сусіди сказати не можуть. Але визнають - алкоголю Саміли не цуралися.

- Я бы не сказала, что сильно. Леша вообще у них не пил, средний мальчик. Славик, может, трошки был… Но чтобы пить - нет, чтоб валяться - боже сохрани. Хорошие были люди. По сравнению, как сейчас - не дай Бог! Мне они нравились, во всяком случае.

Тепер постає питання: чи довірять родичам виховувати осиротілу Анжеліку? Відповідь отримаємо вже після повернення дитини на батьківщину. А участь у цьому процесі й стане головним екзаменом для потенційних опікунів.

Світлана Горбунова-Рубан, заступник Харківського міського голови:

- Раз есть родственники - они будут решать дальнейшую судьбу этой девочки. Речь идет о том, что она должна получить статус ребенка-сироты, так как потеряла обоих родителей. Кто-то из родственников должен опять-таки обратиться в службу по делам детей с заявлением о взятии опеки над этим ребенком. Или об ее усыновлении. После того, как она уже будет официально иметь статус ребенка-сироты.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.